זכויות יוצרים בפורום אינטרנט

  • זכויות יוצרים במסגרת פורום
    י.א. | 19/12/2009 12:41

    אהלן, קיים ברשותי פורום גדול אשר לא נועד למטרות רווח הלאה למטרות הנאה בלבד. הפורום פעיל מאוד ונכתבות בו למעלה מ1000 הודעות מידי יום. בחלק גדול מן ההודעות מצורפות תמונות וציטוטים אם זה לתוכן ההודעה או כחתימת הגולש. מרבית החומר המוצג אינו שייך למערכת שלנו והוא נלקח מאתרים אחרים ברשת על ידי קישור ישיר לתמונה באתר המקור או לחלופין על ידי העלאת הקבצים לשרת אחר באחד מהשרתים החינמים המצווים ברשת. כל התכנים אשר עולים לאתר, אינם עוברים בקרה של המערכת מאחר ולא מציאותי לעבור על תכנים בסדר גודל כזה ומועלים באופן אוטומטי על ידי הגולשים. למערכת ישנה בקרה לגביו טיב ותוכן ההודעות ואנו מונעים דברים חריגים כגון העתקה ציטוטים ומאמרים שלמים ללא מתן קרדיט אך לגבי נושא התמונות אין לנו יכולת מעקב. האם נושא חוק זכויות יוצרים, נכנס לתוקף גם בנושא זה? האם האחריות על התמונות היא שלי או של הגולש? ומה אפשר לעשות כנגד. הערה חשובה: לפני כשנתיים קיבלתי מכתב קדם תביעה בו נאמר לי במפורש כי בדיון איקס השתמשתי בתמונה כזאת וכזאת שלחו לי תצלום מצורף ומכתב בו התבקשתי לשלם 100,000 ש"ח כמדומני. המכתב נשלח על ידי 2 משרדי עורכי דין גדולים אחד מהארץ והשני מחול וציון כי התמונת שייכות לחברה מסויימת שמוכרת תמונות. אני מצידי ללא שימוש בעורך דין שלחתי להם מכתב תגובה בו ציינתי כי מדובר באתר שהוא פורום דיונים המעודכן באופן חופשי על ידי הגולשים ואינו למטרתו רווח. כמו כן ציינתי כי אין לנו יכולת בקרה על הנושא אך אנו הסרנו את התמונה מיד עם קבלת המכתב. כמו כן אנו מתנצלים ומברור שעשינו מדובר על ידי הודעה שנכתבה ממספר אי פי כזה וכזה. וכי על פי הנתונים השמורים במערכת מדובר ככל הנראה בקטין. לאחר שליחת ההודעה לא קיבלתי תגובה ולא קיבלתי מכתב נוסף. אשמח לקבל מידע מה החוק אומר לגבי הנושא, ומה עלי לעשות. תודה

    • זכויות יוצרים בפורום אינטרנט
      עו"ד גיא קדם | 19/12/2009 17:50

      שלום, בנסיבות מסויימות קיימת חשיפה לטענת הפרה עקיפה ובנסיבות מסויימות אף להפרה ישירה. הכל כמובן תלוי בנסיבות העניין הספציפיות. העובדה שהפורום אינו מסחרי יכולה במידה מסויימת להקטין את החשיפה או את הסיכון לכך שיפסקו פיצויים גבוהים. מומלץ לנסח מסמך "תנאי שימוש" שיגן עליך במידה מרבית וכן לודא שהגולשים מאשרים אותו באופן אקטיבי. כמו כן, חשוב לקיים מדיניות מסודרת של "הודעה והסרה". אמצעים אלה מקטינים את החשיפה המשפטית. מומלץ להיעזר בעניין בעו"ד.