עובד והזכות המוסרית

  • כתיבת הנחיות בארגון ציבורי ע"י עובד
    רמי | 13/12/2009 21:12

    שלום, יש לי שאלה. אני עובד בארגון ציבורי (יחידת סמך), כעובד רגיל מן המניין. בלי קשר לתפקידי הוטלה עלי משימה לכתוב אוגדן הנחיות עבור היחידה והסכמתי לכך לאחר שנמסר לי ששמי יתנוסס כעורך האוגדן. עבדתי על הנושא נמרצות והשקעתי יום ולילה בהכנת האוגדן. כתבתי עשרות הנחיות וערכתי אותן בתוך אוגדן ואף עיצבתי את האוגדן בשלמות. צריך רק להעביר להדפסה וזהו. לאחר שהוצאתי אוגדן לדוגמא, נדרשתי ע"י המנהל להוריד את שמי לאחר שרשמתי "עורך: השם שלי". האומנם! לאחר שהקדשתי מאות שעות על הנושא, זו הדרישה שקיבלתי? האם זה לעניין? האם יש לי זכות ששמי כן יופיע כעורך? נא עצתכם. רמי

    • עובד והזכות המוסרית
      עו"ד אפי אהרונוב | 15/12/2009 00:08

      ערב טוב רמי, למרות שהאוגדן נוצר על-ידך במסגרת יחסי עובד-מעביד עומדת לך הזכות המוסרית שמשמעותה, בין היתר, זכותך למתן קרדיט 'בהיקף ובמדה הראויים בנסיבות העניין'. ואולם, בטרם נקיטת פעולות כלשהן כדאי, לדעתי, לשקול היטב את ההשלכות האפשריות של פעולות אלו על מערכת היחסים הכוללת שלך עם המעביד.