הפרת זכות יוצרים/פטנט

  • האם זה עבירה חוק זכויות יוצרים?
    תלתל | 12/12/2009 18:02

    למדתי בחוג/סדנא לצייר משהו בטכניקה מסויימת כלומר לא צריך כישרון ציור כי כאשר המדריכה מלמדת את הטכניקה מבינים שזה באמת רק טכניקה ולא ציור. ברור שמי שרואה את התוצאה הסופית חושב שרק אדם שיודע לצייר, צייר דבר כזה. בעצם כל מי שלומד בסדנאות האלה מצייר אותו דבר והתוצאה הסופית נראית אצל כולם בדיוק אותו דבר וכל אדם שמכיר את זה יודע לזהות את הסדנא הספיציפית הזאת. מדובר בטכניקה שאישה מחו"ל המציאה והפיצה אותה במדינות רבות וכמובן רשמה על זה פטנט/מדגם כי כך רואים שכתוב על החוברות הדרכה שלה, שכל הזכויות שמורות לאותה אישה. שאלתי היא האם בגלל שלמדתי בסדנא הזאת יש לי הזכות להשתמש בציורים למטרת רווח ממכירות עבודותיי (עבודות יד) לחנויות וכוונתי היא שכאשר לומדים דבר כזה אז יש כל מיני רעיונות על מה אפשר לצייר ככה ואת מה אפשר לקשט ככה למשל קופסאות עץ , מראות וכו'.כמו כן , מה לגבי מכירת הנ"ל בצורה מסחרית שלא ע"י עבודת יד אלא ע"י העתקת הציור ושכפולו על מוצרים ומכירתו לחנויות. תודה וחג שמח

    • הפרת זכות יוצרים/פטנט
      עו"ד אפי אהרונוב | 12/12/2009 18:29

      שבוע טוב תלתל, כדאי לבחון את העניין באופן פרטני עם עו"ד הבקיא בקניין רוחני. במסגרת הבדיקה יש לבחון: א. את טיב הזכות של ממציאה/יוצרת הטכניקה: האם מדובר בפטנט (ואם כן היכן הוא רשום) או ביצירה שיש לה זכות יוצרים. ב. את זכויותיהם של אחרים לעשות שימוש ברעיון/יצירה (מה שתלוי בטיב הזכות ועלול להיות מוסדר חוזית במסגרת ההרשמה לקורס). שבוע טוב, חנוכה שמח ובהצלחה.