העתקת יצירה

  • פרסום עבודה ברשת
    מתמחה | 09/12/2009 19:12

    שאלה: האם פרסום עבודת גמר של פלוני באתר אינטרנט, ללא ידיעתו של פלוני, וכמובן שללא הסכמתו או/ו רשותו, על אף שפורסמה בציון שמו של פלוני כמחבר היצירה- מהווה עבירה על החוק?

    • העתקת יצירה
      עו"ד אפי אהרונוב | 09/12/2009 22:35

      ערב טוב, מדובר בהעתקה שמהווה הפרת זכות יוצרים ('הזכות הכלכלית'. מתן קרדיט הולם אינו מכשיר את הפעולה (והוא פועל יוצא של ה'זכות המוסרית', המובחנת מהזכות הכלכלית).

      • העבודה הוזמנה על ידי מוסד אקדמי
        מתמחה | 10/12/2009 06:56

        תודה רבה. עדיין לא ברור לי הסטטוס של העבודה מבחינת הבעלים. אמנם הסטודנט הוא היוצר, אבל העבודה הוזמנה והוגשה למוסד אקדמי. האם היא לכן שייכת לאקדמיה? מי רשאי לתבוע הפרה במקרה זה? כמו כן - האם התרופה היא בחוק זכויות יוצרים [100,000 ש"ח ללא הוכחת נזק], או בפקודת הנזיקין?

        • בעלות מזמין
          עו"ד אפי אהרונוב | 10/12/2009 08:05

          בוקר טוב מתמחה, בהנחה שהאוניברסיטה לא שכרה את שירותיו של הסטודנט שיכתוב עבורה עבודה, היא אינה בגדר 'מזמין', גם אם העבודה הוגשה כמטלה במסגרת לימודים. ובכל מקרה, המזמין אינו בעל זכות היוצרים הכלכלית בעבודה אא"כ הועברה אליו הזכות בחוזה, ואף במדה והזכות הועברה אליו, העתקה היא הפרת זכות המזמין. הזכות המוסרית, מאידך, נותרת אצל הסטודנט (לא התייחסתי להגנות אפשריות של 'שימוש הוגן' כיוון שאני מתקשה לתאר מצב בו העתקה של עבודה בשלמותה תחסה תחת הגנה זו). דין הפרת זכות יוצרים כדין עוולה נזיקית וגדריה מפורטים לעילא בחוק זכות יוצרים החדש, לרבות הסעד של פיצוי ללא הוכחת נזק.

          • תודה רבה לך.  לת
            מתמחה | 10/12/2009 21:01