הסכם שיפוי

  • אני עורך ווידאו פרילאנסר וצריך עזרה!
    דוד | 08/12/2009 20:04

    אני רוצה להתחיל לעבוד אבל: אני רוצה לכתוב חוזה אשר ימנע מאלה השוכרים את שירותיי יכולת תביעה עתידית כלשהי ובפרט לגבי זכויות יוצרים. אני מקבל את חומר הגלם ועורך על פי בקשתם, אני אייני יודע האם החומר עובר על קניין רוחני, ואני רוצה שלא יתבעו אותי כי אני הרי עורך "מהצד" להם. 2. האם מה שאני עורך ו/או מפיק סרטים סרטונים וכו' שייך לי? זאת אומרת אני יכול להשתמש בו חופשי?גם להרוויח ממנו?(כמובן שלא במקרה שנכתב אחרת) תודה!

    • הסכם שיפוי
      עו"ד אפי אהרונוב | 09/12/2009 11:09

      דוד שלום, 1. לא ניתן למנוע ממי שמעוניין לתבוע אותך אישית לעשות זאת. ניתן להכניס להסכם ההתקשרות עם החברה סעיף הכולל התחייבות של החברה לשפות אותך בגין סכומים שתיאלץ להוציא במסגרת תביעות הפרה. 2. אם מתקיימים בין הצדדים יחסי עובד-מעביד הכלל הוא שזכויות היוצרים ביצירות שייכות למעביד. אם לא נתקיימו יחסי עובד-מעביד אלא מדובר בהזמנת יצירות הכלל הוא שהזכות ביצירה היא של היוצר. ניתן לסכם אחרת בחוזה. בכל מקרה, יש לך 'זכות מוסרית' ביצירות שמשמעותה: זכות למתן קרדיט הולם וכן זכות למנוע פגיעה ביצירה. בהצלחה.

      • תודה,אם אפשר הרחבה אני
        דוד | 09/12/2009 12:09

        לגבי 2 השאלות, אני מבצע עבודה לפי מזמינים.פרטיים או גופים(עמותות, עסקים..) אני עוסק פתור. אם אני מבצע עבודה  ואני מחתים אותם על כך שאני צד שלישי ושלא יכולים לתבוע אותי בשום תביעה עתידית לגבי קניין רוחני ושהם מתחייבים להביא לי חומרים שאין בהם משום גניבת זכויות יוצרים. זה לא יעזור?והאם אחרי חתימה כזאת עדיין יהיו לי זכוית כל שהם לגבי היצירה?*(האם אני יכול להעלות לכאן הסכם שכתבתי ותוכל להגיד לי אם הוא תקין?)בתודה רבה על העזרה !

        • הסכם שיפוי
          עו"ד אפי אהרונוב | 09/12/2009 12:46

          דוד שלום, הפורום מספק מענה לשאלות משפטיות נקודתיות ואינו מהווה תחליף ליעוץ פרטני של עו"ד, מקום בו הוא נצרך.

          • תודה, רק תוכל להסביר מה זה שיפוי?  לת
            דוד | 09/12/2009 12:52

            • שיפוי
              עו"ד אפי אהרונוב | 09/12/2009 15:51

              דוד שלום, התחייבות לשיפוי היא התחייבות של החברה לשלם לך כל סכום שתיאלץ להוציא עקב תביעה משפטית.