זכות יוצרים ביצירות של עובד

  • זכויות יוצרים על עיצוב גראפי לאחר עזיבת מקום העבוד
    איריס | 25/11/2009 15:17

    לפני מספר שבועות "התפוטרתי" מאחת החברות הגדולות במשק לאחר 13 שנות עבודה. בחלק מעבודתי עסקתי בעיצוב גראפי של לוגואים שונים עבור החברות הבנות, אירועים, פרוייקטים וכן עיצובים לכל פלטפורמות המדיה השונות (עיתונות כתובה, אינטרנט, אינטראנט, ניוזלטרים, כרזות, כרטיסי ברכה וכדומה) השאלה היא האם כל העיצובים הגראפיים שעיצבתי שייכים לחברה או לי? (כנ"ל לגבי סרטוני וידאו שערכתי או אלפי תמונות שצילמתי בכל הכנסים והאירועים של הארגון) היום כשאני מחפשת עבודה אני צריכה להראות "תיק עבודות" - שאין לי (לא חשבתי על זה כשטרקתי את הדלת מאחורי...). אודה על תגובתך המהירה. *לקריאה נוספת: זכויות יוצרים באינטרנט

    • זכות יוצרים ביצירות של עובד
      עו"ד אפי אהרונוב | 25/11/2009 21:23

      ערב טוב איריס, ככל שנתקיימו בין הצדדים יחסי עובד-מעביד ולא הוסכם ביניהם בחוזה אחרת - זכות היוצרים ביצירות שיצרת במהלך עבודתך שייכות למעביד (ותמורת יצירתן שולמה לך משכורת). היה ויש לך גישה ליצירות כאלו (למשל, אלו שמופיעות באינטרנט) את רשאית להציגן בפני מעסיקים פוטנציאליים במסגרת הליך בחינות מועמדות להעסקה אצלם. לדעתי, יש מקום לבחון אמצעים משפטיים שונים במטרה להפעיל לחץ על המעביד לאפשר לך להכין 'תיק עבודות' אך גם הבסיס לאמצעים אלו אינו חזק במיוחד.