נסה לבדוק האם באתר שלו - כשיעלה - נעשה שימוש בעבודה שלך

  • שאלה דחופה: לעניין עיצוב לוגו
    עידןן | 22/11/2009 01:21

    שלום רב עו"ד גיא קדם.. יש לי שאלה דחופה אני מעצב לוגואים ואתרים. ובא אליי לקוח .. וביקש עיצוב לוגו ואתר. עכשיו..קבענו שהוא יראה את העיצוב לוגו והסקיצה לפני חתימת חוזה.. כי אולי זה לא מתאים לו.. אז החתמתי אותו על חוזה זכויות יוצרים לסקיצות. ז"א כתבתי חוזה שבו הוא חתום שהוא הולך לראות סקיצות שעשיתי ואסור לו להעתיק אותם או דומים להם. גם אם הוא לא יתרשם מהם ונסגור חוזה עבודה.. ז"א שגם אם לא נמשיך בפרוייקט החוזה אומר שאסור לו להעתיק את הסקיצות או דומים להם ולעשות כאלו. עכשיו גיליתי ... שהוא חתם על החוזה עם מספר זהות מזוייף. מספר תעודת הזהות שהוא כתב בחוזה לא שלו. הוא כתב בחוזה רק את שמו הפרטי (ללא שם משפחה) וכתב מספר תעודת זהות מזוייף. מה אפשר לעשות ???? האם אני יכול להציל את הלוגואים שלי? כי הוא אמר שהוא יחשוב על זה.. ועכשיו כשגיליתי שהוא שיקר בת"ז אז כניראה הוא יעתיק אותם ממני. מה לעשות ?????? האם ניתן להציל את המצב ???? תודה

    • נסה לבדוק האם באתר שלו - כשיעלה - נעשה שימוש בעבודה שלך
      עו"ד גיא קדם | 22/11/2009 01:23

      להבא כדי לבקש ת"ז מהלקוח...

      • עו"ד קדם תודה אבל..
        עידןן | 22/11/2009 01:37

        הוא כרגע מתייחס ללוגואים הוא רוצה להדפיס אותם שיהיה לו לוגו איך אני יכול לדעת שהוא הדפיס. האם החוזה שעשיתי איתו תופס וקביל?? האם זה המקום הנכון בכלל לשאול את השאלה או שאני צריך פורום משפטי אחר כמו חוזים

        • הפרת זכויות יוצרים
          עו"ד גיא קדם | 22/11/2009 01:59

          השאלה היא בסופו של דבר האם הצד השני הבין מה המגבלות שחלות עליו בכל הקשור לשימוש ביצירות. אם כן והוא עדיין עושה שימוש, הרי שזה מהווה על פניו שימוש מפר ומקנה לך אפשרות לתבוע. אני ממליץ להיוועץ בעניין זה בעו"ד הבקיא בתחום זכויות היוצרים.

          • אפילו שהוא זייף ת"ז ??
            עידןן | 22/11/2009 02:46

            כי בחוזה הוא כתב רק את שמו הפרטי ללא שם משפחה. ובת"ז הוא כתב מספר זהות שכלל לא קיים.. והמספר זהות שלו (אחכ ביררתי הוא מספר אחר דומה) אז איך יש מקום לתבוע אם הוא זייף ת"ז הוא יכול לאמר שזה לא הוא חתם מה אני יעשה ?? אגב עלות הלוגו היא 400 שח האם לעשות מזה עניין הוא הלקוח הראשון שלי.... אבל מצד שני זה מבאס לחשוב שגנבו לי את הסקיצות זה לא פייר אז מה כדאי לעשות??והאם זה שווה לי לתבוע ??

            • כדאי להתייעץ בעניין באופן פרטני עם עו"ד.  לת
              עו"ד גיא קדם | 22/11/2009 08:48