רישיון תוכנה

  • רישום זכויות על תוכנה
    ליאור | 17/11/2009 12:40

    שלום , ברשותי תוכנה שאני מעוניין למכור אך אני רוצה להבטיח את זכויותי בתחום דיני הקניין . כיצד אני רושם את זכויות היוצרים ? האם זה תחת הגדרת פטנט , סימן מסחרי ? בתודה מראש .

    • רישיון תוכנה
      עו"ד גיא קדם | 17/11/2009 12:44

      שלום ליאור, הדרך להבטיח את עצמך היא באמצעות עריכת רישיון לשימוש בתוכנה. ממולץ להיעזר בעו"ד הבקיא בתחום. ככלל, זכויות יוצרים אינן מצריכות רישום. הן קיימות ביצירה גם בלי רישום. בארץ גם אין כל מרשם לזכויות יוצרים (בארה"ב - מנגד - קיים מרשם אך הרישום כיום אינו הכרחי).