זכות יוצרים 'במקביל'

  • זכויות היוצרין ללחן
    ליאת | 16/11/2009 16:35

    לעו"ד שלום רב. יש לי שאלה: יש לי שיר, כבר הרבה זמן, עם לחן שכתבתי. לא מזמן שמעתי באינטרנט שיר מחו"ל שדיי מזכיר את מנגינה כמו בשיר שלי, והשיר ההוא נכתב הרבה לפניי... האם שיר מחול שקצת מזכיר שיר שלי יכול להחשב כפגיע בזכויות היוצרים בארץ? (אם הייצירה שלי רשומה באקו"ם, האם יכולים להיות לי בעיות של זכויות היוצרים?) נ.ב -- השירים שונים, השיר שלי יותר קיצבי וההוא מחו"ל זה בלדה וגם במבנה השירים יש שוני קטן אבל עדיין אפשר למצוא שם דימיון בין השניים... *חשוב לי להדגיש שלא ידעתי על קיום השיר מחו"ל ששמעתי...

    • זכות יוצרים 'במקביל'
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/11/2009 20:02

      ערב טוב ליאת, בהנחה שכל אחת מהיצירות נוצרו באופן עצמאי ומבלי שהייתה העתקה של אחד היוצרים, כל יצירה מוגנת בזכות יוצרים. אם אחד מהיוצרים יכול להוכיח שיצירתו הועתקה ממנו, עומדת לו עילה של הפרת זכות היוצרים שלו כנגד המעתיק. בכל מקרה, כל אחד מהצדדים יכול בכל רגע נתון לפתוח בהליך שיפוטי תוך שהוא טוען שיצירתו הועתקה שלא כדין. רישום יצירתך באקו"ם אינו מהווה 'תעודת כשרות' ליצירה ומקום שמדובר ביצירה מועתקת עילת התביעה של היוצר המקורי בעינה עומדת.