רישום זכות יוצרים

  • זכויות על ספר מקורי שאיירתי
    ששון בת שבעל | 15/11/2009 23:42

    הוצאתי סידור מקורי לילדים ורציתי לדעתאם לפני שאני פונה להוצאות לאור אני צריכה לעשות זכויות יוצרים שלא יעתיקו לי את היצירה שלי. אם כן איך עושים זאת?

    • רישום זכות יוצרים
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/11/2009 09:27

      בוקר טוב, ברוב מדינות העולם וישראל בכללן אין צורך ברישום זכות יוצרים על-מנת שזו תיווצר. הזכות נוצרת עם יצירת היצירה. מאידך בארה"ב נהג רישום חובה של זכות יוצרים בעבר ואף כיום, למרות שאינו חובה, יש לרישום יתרונות מסוימים, אך הם רלוונטיים לגביך באם יש כוונה להפיץ את הספר גם בארה"ב. מכל מקום, כדאי להסתייע בעו"ד ו/או בגורם המתמחה בניהול מו"מ בהקשר של זכות יוצרים על-מנת למקסם את התועלת שתוכלי להפיק משילוב איורייך בסידור (ובעניין זה, ולא רק בו, יפה שעה אחת קודם).