הפרה עקיפה של זכויות יוצרים

  • האם העתק של ציור (רפרודוקציה)הינו פגיעה בזכויות?
    טל | 01/11/2009 17:28

    שלום שמי טל, אני מעוניין לייבא ציורי שמן(עבודת יד) מסין. חלק מהעבודות ידועות לי כרפרודוקציות של אומנים כמו ואן גוך ומיכאל אנגלו וחלקן רפרודוקציות שנלקחו ממאגר שרירותי שאין ביכולתי לדעת מי הוא האומן שיצר אותן. במידה ואשווק מוצרים אלו ברשתות גדולות וסופר מרקטים, האם עליי לשלם לאגודה מסויימת? האם אני חשוף לתביעות? האם יש חוקים שיכולים לגבות אותי, כמו כמות שינויים מסויימת ביצירה החדשה (להבדיל מהמקור). צירפתי צילום של ציור רפרודוקציה של ואן גוך. תודה רבה. טל.

    • הפרה עקיפה של זכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 01/11/2009 17:32

      שלום טל, מתיאור הדברים על ידך אתה עלול להיות חשוף לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים כמפר עקיף (בהנחה שהרפרודוקציות עצמן מפירות זכויות יוצרים).