זכויות במופע

  • העלאת תמונות לרשת האינטרנט
    אוריאל | 30/10/2009 00:16

    שלום רב! בעת הופעה צילמתי תמונות רבות, שלי עם חברים, של האמן ושל הקהל. ברצוני לדעת האם יש בעיה משפטית בהעלאת תמונות אלו לרשת? והאם יש בכך סיכון משפטי כלשהוא? תודה אוריאל

    • זכויות במופע
      עו"ד גיא קדם | 31/10/2009 01:32

      שלום אוריאל, בנסיבות מסויימות פרסום התמונות ללא הסכמת האמן המבצע יכול לעלות לכדי הפרת זכויות לפי חוק זכויות מבצעים ומשדרים. מאידך, לא תדרש הסכמה אם מדובר על שימוש הוגן, לשם לימוד עצמי או הוראה שלא למטרת רווח, או לשם מחקר, ביקורת, סקירה, או תמצית עתונאית. במקביל יש לזכור, שתיתכן גם פגיעה בפרטיות של מי מהקהל אם יש בתמונות משום השפלה או ביזוי כלפי המצולמים או שימוש מסחרי בדמותם.