זכויות יוצרים בתרגום

  • זכויות תרגום
    אבי | 29/10/2009 18:13

    שלום,רכשתי לפני שנתיים את הזכויות תרגום ספר מהוצאה לאור בארץ שהיא בעלת הזכות הבלעדית. קבלתי גם את הסכמתה של ההוצאה בחו"ל. כוונתי הראשונה הייתה לפרסמו כמו שהוא. לאחר מספר קריאות  ראיתי כי השפה מיושנת מאוד והעדפתי לבצע בו שינויים נרחבים על מנת להקל על הקורא העתידי, תוך כדי תרגום מחדש בעזרת המקור. שאלתי היא האם אני יכול להצהיר כי זהו תרגום פרי  עטי? יש לציין כי בהערה ביבליוגרפית אני מזכיר את שמו של המתרגם הראשון. אשמח לקבל את תשובתך,תודה.

    • זכויות יוצרים בתרגום
      עו"ד גיא קדם | 30/10/2009 21:58

      שלום אבי, תרגום יצירה הוא זכות יוצרים (כיצירה נגזרת). יש לבחון מה מותר לך לעשות לפי ההסכם במסגרתו קיבלת את זכויות התרגום. כן יש לבחון עד כמה קיים דמיון בין התרגומים. זו שאלה של איכות והתרשמות כללית ולא בהכרח של כמות. אם בסופו של יום התרגום "שלך" יחשב כמועתק, הרי שמתן קרדיט לעצמך יכול לעלות גם לכדי הפרה של הזכות המוסרית של המתרגם המקורי.

      • זכויות תרגום
        אבי | 31/10/2009 10:13

        תודה גיא, הארתה את עניי בנושא. אם חלו שינויים נרחבים בתרגום כיצד לציין זאת. למשל  בנוסח:" חידוש תרגום ... המבוסס על תרגום מקורי..."  או פשוט להשאיר את שמו של המתרגם למרות שחלו שינויים בתרגומו המקורי. תודה

        • זכויות יוצרים בתרגום
          עו"ד גיא קדם | 31/10/2009 15:20

          איני יודע עד כמה התרגום "החדש" מתבסס על "הישן" ואיני יכול לחוות דיעה בנושא. באופן כללי, אם מדובר על תרגום חדש לגמרי הרי שעל פניו אין טעם לציין את הקודם. אם מדובר על תרגום המתבסס על "הישן", הרי שיתכן שמדובר על הפרת זכויות יוצרים ולא משנה מה יצויין, עדיין זו תהיה הפרה. יש לבדוק גם את ההסכם שעניינו זכויות התרגום.