הפרת זכויות באינטרנט

  • מנוע חיפוש לשירים באינטנרט
    אסף | 13/10/2009 16:54

    עו"ד גיא קדם שלום, יש לי אתר המשמש כמנוע חיפוש לקבצי אודיו (mp3) באינטרנט, האתר מחפש את הקבצים אללו בשרתים שונים שאינם בבעלותי. האם כאשר מתבצע אצלי חיפוש, נמצא שיר הפוגע בזכויות יוצרים ומורידים אותו, יש לי כל קשר לפגיעה זכויות יוצרים? אתר זה הוא חוקי?

    • הפרת זכויות באינטרנט
      עו"ד גיא קדם | 13/10/2009 19:14

      שלום אסף, קיימת חשיפה לטענות על הפרת זכויות (בין אם באופן ישיר ובין אם באופן עקיף). יחד עם זאת, התשובה אינה חד משמעית ויש דיעות שונות בפסיקה לכאן ולכאן, כנגזרת מאופי האתר, שימושים נוספים שלו (אם יש), הטכנולוגיה שבבסיסו, האם מפעיל האתר ידע או לא ידע (או עצם עיניים) בקשר להפרת זכויות, וכו'.

      • תודה על התשובה המהירה, עוד שאלה בבקשה
        אסף | 13/10/2009 19:52

        *** ההודעה נערכה על ידי מנהל הפורום - קישורים הוסרו *** האם מותר לי להציג מילים של שירים באתר? ד"א אני מציג את שם הכותב והמלחין. (כמו באתרים ****.net ו ****.co.il)

        • זכויות יוצרים במילים של שיר
          עו"ד גיא קדם | 13/10/2009 21:01

          שלום אסף, גם מילים של שיר מוגנות בזכות יוצרים. איני יודע מה קורה באתרים אחרים והאם הם פועלים עם הרשאה או לא. כמו כן, יש לבחון האם השימוש באתר שלך עולה לכדי שימוש הוגן שאז הוא מותר בלא קבלת רשות מבעל זכות היוצרים ובלא תשלום תמורה. שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה ,יישקלו, בין השאר כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה.