מכירות באינטרנט

  • שאלה לגבי מכירת מוצרים באינטרנט
    דניאל | 17/08/2009 19:28

    שלום רב, ברשותי שתי שאלות: קניתי סחורה של חברה X מספק מסוים, ולא ישירות מהחברה (היצרן והמפיץ העיקרי). וברצוני למכור את הסחורה הזו באינטרנט. 1. האם אני חשוף לטביעות מצד החברה X (היצרן), שכן לא קיבלתי אישור מחברה זו למכור את הסחורה באינטרנט, ובנוסף לכך, חברה X מוכרת מוצרים אלו ביחידים באתר הבית שלה. 2. אם וכאשר אמכור מוצרים אלו ביחידים באתר משלי, האם מותר לי להעתיק את התיאור שעל גבי אריזת המוצר, לדף המוצר שלי באינטרנט. אני מודה לכם מאוד, דניאל

    • מכירות באינטרנט
      עו"ד גיא קדם | 17/08/2009 23:13

      שלום דניאל, 1. החשיפה קיימת במספר מישורים (סימני מסחר, עוולות מסחריות, עשיית עושר וכו'). מצד שני, למרבית היבטי החשיפה ניתן למצוא טענת הגנה טובה, כך שהתשובה אינה חד משמעית ותלויית נסיבות. 2. העתקת התיאור יכולה לעלות לכדי הפרת זכויות יוצרים, שכן אלה מתקיימות גם ביצירה שאינה בהכרח יצירת מופת.

      • מכירות באינטרנט
        דניאל | 18/08/2009 00:04

        קודם כל, תודה רבה על התשובה המהירה, אני מאוד מעריץ זאת. לגבי התיאור, מדובר במלל שכתוב בגב המוצר.. אני מעוניין למכור את המוצרים עם תיאור מפורט, אבל אין בכוונתי להפר זכויות יוצרים אני רק מנסה להבין את הסוגיה הזו, ולכן בפני כמה שאלות: 1. מהו ההבדל בין רשימת שם המוצר לבין רשימת תיאור המוצר? הרי כל מוכר באינטרנט נותן כותרת למוצר עפ"י הרשום ע"ג הקופסא, לרוב אותה כותרת בדיוק. 2. האם יש הבדל בין צילום גב המוצר או פשוט לרשום אותו בדף המוצר שלי? 3. האם ניתן לצטט מגב המוצר ולרשום בסוף נוסח כמו: המידע נלקח מגב המוצר? בסופו של דבר אני מנסה למצוא פתרון לסוגיה. שוב, תודה רבה רבה מקרב לב על העזרה. דניאל

        • מכירות באינטרנט
          עו"ד גיא קדם | 18/08/2009 08:50

          שלום דניאל, רעיון כשלעצמו אינו מוגן בזכויות יוצרים אלא רק אופן הביטוי שלו. לפיכך, העתקת הטקסט יכולה לעלות לכדי הפרת זכויות יוצרים. תיאור כללי לא בהכרח. פרסום תמונה של האריזה חושף אותך לטענות בגין הפרה של סימן מסחר ויתר העוולות עליהן כתבתי. יחד עם זאת, בהחלט יתכן שתהיינה לך טענות הגנה טובות. לא ניתן במסגרת הפורום הכללי לספק חוו"ד משפטית אישית ומפורטת של כל ההשלכות המשפטיות של השימוש המתואר על ידך.