לינקים

  • שאלה לגבי הוספת קישורים באתר, לאתרים אחרים
    דורון | 15/08/2009 10:23

    שאלה כללית -בניתי אתר ואני מעוניין לבנות בו שימושון שכולל לינקים לאתרי השכרת רכב ,כגון אלדן אלבר וכו..ולתת אינפורמציה שמהווה תיאור כללי , לגבי כל חברה לדוגמא :לאלדן ציי רכב פרטי ומסחרי ...לכל דורש (אינפורמציה מאתר החברה) ..האם אני רשאי לבצע באתר שלי את הקישורים לאתרים אחרים ללא צורך בקבלת אישור מכל חברה ? לתשובתך אודה

    • לינקים
      עו"ד גיא קדם | 15/08/2009 10:38

      שלום דורון, בכל הנוגע ללינקים יש דעות שונות לכאן ולכאן, וההלכה רחוקה מלהיות חד משמעית. מרבית הפסיקה המובילה בתחום מקורה בארה"ב. ככלל, הדעה הרווחת שם היא, שככל שמדובר על לינק המוביל ישירות אל עמוד הבית של אתר אחר, הרי שהדבר אינו מהווה הפרת זכויות יוצרים. מאידך, יש לבחון גם את תנאי השימוש של האתר שאליו מקשרים – שכן תנאי השימוש באתר עלולים ליצור מגבלה חוזית על המשתמשים באתר מלקשר אליו. כמובן שיש לזכור, שאם האתר אליו מקשרים מפר בעצמו זכויות יוצרים, הרי שהמפנה לאתר המפר יכול בנסיבות מסויימות לחוב באחריות תורמת להפרה. ככל שמדובר על לינקים עמוקים העוקפים את עמוד הבית ומביאים את הגולש אל העמודים הפנימיים שבאתר, הרי שיכולת לצוץ שאלות משפטיות שונות, כגון פגיעה בהכנסות בעל האתר מפרסומות (המוצגות בעמוד הבית) וכו'. מכל מקום, אין בעניין זה הכרעה חד משמעית, וגם אם אין בכך משום הפרת זכויות יוצרים הדבר יכול להקים עילות משפטיות אחרות (נזיקיות וכו'). שאלה אחרת היא, האם שימוש בסימן מסחר של אחר במסגרת לינק עולה לכדי הפרת סימן המסחר של אותו אחר. גם כאן יש דעות לכאן ולכאן. למען הסדר הטוב ועל מנת שלא לקחת סיכונים מיותרים, המלצתי היא לקבל את אישורו של האתר שאליו מפנים ולהגיע עימו להסדר כתוב.