הפקדה לצורך זכויות יוצרים

  • כתיבת תסריט/ מחזה, כיצד ניתן למסור לעיון מבלי חשש
    שרי | 20/07/2009 19:25

    כתבתי איזהו תסריט שיכול להוות בסיס לסדרת טלוויזה או מחזה ואני מעוניינת למצוא מישהו כמו במאי או מחזאי שיהיה מוכן לקנות אותו בכדי לעשות סדרת טלוויזה. השאלה היא, נניח שאני שולחת את התסריט למספר יוצרים על מנת שיוכלו להתרשם האם התסריט מעניין ומתאים להם, כיצד אני יכולה להגן על עצמי שהם לא יעתיקו אותו ויטענו שהזכויות שלהם????? כיצד אני יכולה להבטיח שלא יקחו את התסריט שלי, ישנו אותו קצת ויטענו שהם בעצמם כתבו אותו וכך יקחו לי את כל הרעיונות ואת כל התחקיר שעשיתי בנושא, מבלי שתהיה לי היכולת להוכיח שהרעיון המקורי היה שלי??? הרי קל מאוד לקחת משהו ולשכתב אותו בצורה אחרת, איך אני מגנה על כך, בשלבים שאני עדיין רק מנסה לשווק את התסריט שכתבתי??? אודה לתשובתכם.

    • הפקדה לצורך זכויות יוצרים
      עו"ד יריב קדם | 20/07/2009 19:39

      הפיתרון הפשוט והפרקטי במקרה שלך הוא הפקדה נכונה של התסריט אצל עו"ד.

      • למה הכוונה בהפקדה נכונה?
        שרי | 20/07/2009 20:13

        האם הכוונה לכך, כי במקרה שמישהו יעתיק או ישכתב את התסריט שלי, עוד בטרם סגרתי עסקה, אזי העו"ד יהיה עד לכך שהתסריט שלי כיוון שהופקד אצלו מבעוד מעוד, ואז הוא בעצם ישמש עד מטעמי לכך שהתסריט היה שלי?? בתודה מראש