זכויות יוצרים בסרט

  • זכויות יוצרים על סרט עצמאי של סטודנט במוסד לימודי
    אורן | 16/07/2009 16:15

    שלום!באופן כללי ידוע לנו בבית הספר לקולנוע כי בית הספר מחזיק בזכויות היוצרים על יצירות הנעשות בין כתליו ע"י הסטודנטים.במסגרת לימודי בבית ספר לקונוע יצרתי סרט דוקומנטרי אשר בשלב מסויים בית הספר החליט שלא לתמוך בו. שאלתי בדוא"ל את סגן מנהל הבי"ס האם יתאפשר לי לסיים את הסרט מחוץ לכתלי בית הספר (בביתי וע"י השקעה כספית חיצונית) ומה דינו של סרט זה. תשובתו בדוא"ל הייתה שבמקרה כזה הזכויות על הסרט יעברו אלי.שאלתי היא האם די במייל הזה כדי להבטיח כי ביה"ס לא יוכל לשוב ולדרוש את הזכויות על הסרט ברגע שהוא יסתיים או שעלי להחתימם על סוג של חוזה ויתור על זכויות. האם באמת ביה"ס מחזיק בזכויות מלאות על כל היצירות הנעשות תחת כתליו ואשר נעשו באמצעות השימוש בציודו אפילו שכל הרעיון והביצוע היה בידי הסטונדט?תודה רבה!

    • זכויות יוצרים בסרט
      עו"ד גיא קדם | 16/07/2009 16:28

      אורן שלום, איני יודע במה מעוגנת האמירה שביה"ס הוא בעל מלוא הזכויות. אולי רק בחלק ואולי בכלל לא. האם יש הסכם או תקנון שחל בעניין זה על סטודנטים? בד"כ היוצר של יצירה הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה. גם ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר. אם אכן ביה"ס מחזיק בזכויות הרי שעל מנת שיהיה ויתור מפורש שלו נדרש מסמך כתוב מגורם מורשה מטעם ביה"ס. איני יודע האם סגן המנהל הוא גורם מורשה לעניין זה.

      • תודה רבה על התשובה ובהמשך -
        אורן | 16/07/2009 16:43

        אם נניח לרגע שסגן מנהל בי"ס הוא גורם מורשה, האם דוא"ל הנושא את שמו וכתובתו ובו הוא אומר שהזכויות יעברו אלי זה מסמך משפטי מספק?תודה!

        • העברת זכויות יוצרים בכתב
          עו"ד גיא קדם | 16/07/2009 16:52

          תיאורטית כן, אך על מנת לתת תשובה ודאית יש לבחון את המסמך לגופו ביחס לזכויות המוקנות לביה"ס.

          • שוב תודה, המכתב -
            אורן | 16/07/2009 17:01

            זה הדוא"ל שנשלח אלי - "אורן, יש לך את האפשרות להשלים את הסרט מחוץ לכתלי בית הספר. במקרה כזה הזכויות לסרט יעברו במלואם אליך. אנחנו גם נשמח לעזור לך כמידת יכולתנו ללא כל השקעה כספית בסרט." האם לדעתך אני יכל להתלות במילה "במלואם" ופשוט להשלים את הסרט כרגיל? אני אסביר את העניין, אני פשוט לא רוצה לעורר שדים ואין לי אינטרס לשוב ולדון בנושא עם ההנהלה... שוב תודה רבה ובזה אפסיק...

            • זכויות יוצרים
              עו"ד גיא קדם | 16/07/2009 21:30

              אורן שלום, אין באפשרותי לתת חוות דעת משפטית פרטנית בפורום. אני מציע לך לקבל יעוץ אישי מעו"ד הבקיא בתחום, אשר יבדוק בין היתר מכוח מה ביה"ס מחזיק לכאורה בזכויות, מי רשאי לוותר עליהן בשמו וכדו'.