יבוא מקביל - הלכה

  • יבוא מקביל - עמדת העליון
    יעורך דין מהמרכז | 12/07/2009 15:58

    פנה אלי יבואן המיבא טובין ביבוא מקביל לישראל. לאחרונה פנה אליו היבואן הבלעדי של היצרן בטענה כי הוא מוסמך על ידי היצרן לתבוע אותו בגין הפרת זכות היצרן לשווק את המוצר בישראל באמצעות מפיץ בלעדי. המוצר רשום גם כפטנט אולם המוצר המיובא הוא מקורי לחלוטין. בידיעה כי יש פסיקה סותרת של המחוזי בנושא - האם יש פסיקה חד משמעית של העליון?

    • יבוא מקביל - הלכה
      עו"ד יריב קדם | 13/07/2009 10:01

      איני מכיר את פסקי הדין הסותרים, וגם לא חקרתי אחר פסק הדין המנחה. למיטב ידיעתי וניסיוני אין מניעה לייבא לישראל מוצרים מקוריים שנרכשו כחוק במדינה אחרת, אף אם בין היצרן של המוצרים ליבואן כלשהו בישראל יש הסכם בלעדיות. גם השווקים פועלים כך בפועל. שים לב שאין באמור לעיל כדי למנוע עילות תביעה ספציפיות נגד היבואן המקביל כגון "גרם הפרת חוזה", אם ע"י פניה של היבואן המקביל ישירות ליצרן, הוא גורם לו להפר את הסכם הבלעדיות, בניגוד לפקודת הנזיקין.