זכויות יוצרים של המדינה ביצירה

  • זכויות יוצרים לקובץ פרשנות לפקודת מס הכנסה
    שפירו יאנה | 07/07/2009 13:53

    שאלה מעניינת - האם זכויות היוצרים יחולו על קובץ פרשנות של פקודת מס הכנסה אשר הוצא לאור על ידי רשות המיסים ואינו בגדר תקנה או חקיקה

    • זכויות יוצרים של המדינה ביצירה
      עו"ד גיא קדם | 07/07/2009 14:51

      שלום יאנה, אם בקובץ מתקיים רכיב של מקוריות הרי שאפשר לראות בו יצירה מוגנת. על פי הדין המדינה היא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה שנוצרה או שהוזמנה על ידה או על ידי עובד המדינה עקב עבודתו ובמהלכה, אלא אם כן הוסכם אחרת. "עובד המדינה" - לרבות חייל, שוטר וכל נושא משרה או בעל תפקיד על פי חיקוק במוסד ממוסדות המדינה.

      • תודה רבה על ההתייחסות המהירה, עזרתם לי מאוד  לת
        שפירו יאנה | 07/07/2009 15:20