הוראות חוק זכות יוצרים לגבי יצירות והפרות מלפני החוק

  • זכות יוצרים - הוראת מעבר
    מיטל | 02/07/2009 11:10

    אני מתלבטת האם החוק החדש או הדין הקודם חל לגבי מקרה מסוים. היצירה - נוצרה בשנת 2000 (מדובר בספר) "מעשי ההפרה" - נוצרו בשנת 2005 ו- 2006. כלומר הן היצירה והן מעשי ההפרה היו קיימים לפני תחילת החוק. בדברי ההסבר לחוק נרשם כי ככלל החוק החדש חל על יצירות קיימות, אך לעניין הבעלות ביצירה, עסקאות ביצירה ומעשי ההפרה יחול הדין הקודם. משכך, לפי דעתי הדין הקודם חל על המקרה. האם אני צודקת? אשמח לעזרה/ הפנייה/ עצה/ הסבר. תודה.

    • הוראות חוק זכות יוצרים לגבי יצירות והפרות מלפני החוק
      עו"ד גיא קדם | 02/07/2009 11:31

      שלום מיטל, חוק זכות יוצרים קובע, כי על פעולה ביצירה שנעשתה לפני יום התחילה לא יחולו הוראות שונות שעניינן הפרה ותרופות וימשיכו לחול לגביה, לעניינים אלה, הוראות הדין הקודם. מכל מקום, יש לבדוק באופן פרטני מה בדיוק ההפרות הרלבנטיות ולפי זה לקבל החלטה קונקרטית.

      • בהמשך לתשובתך
        מיטל | 02/07/2009 12:15

        תודה רבה על התייחסותך. ראשית, הפעולה המפרה הינה כתיבת ספר אשר לשיטת התובע טומן בחובו הפרה של דרך הביטוי המקורית של היצירה המוגנת - דרכי ההוראה הייחודיות, עריכת התרגילים, סדרם וכיוב'. לפיכך, אם הבנתי את תשובתך: על פי ס' 78(ג) על הפרות שבוצעו טרם כניסת החוק החדש לתוקף יחול הדין הקודם לרבות הסעדים. כמו כן, אם ברצוני לתקוף את שאלת הבעלות בזכות היוצרים, אף במקרה זה אסתמך על הדין הקודם. בנוסף, אשמח לעצה לגבי האופן בו "נספרות" מס' ההפרות? בכדי להבהיר את עצמי: אם בספר המפר מופיעות הפרות במקומות שונים - האם כל הפרה עומדת בפני עצמה? קרי: האם זה נכון לתבוע נזק בגין כל הפרה והפרה על אף שמדובר באותו ספר ממש. האם התשובה תהיה שונה אם אותו ספר מאגד בתוכו הפרה של דרך הביטוי המופיעה בספרים שונים, אך דרך הביטוי המופרת היא אותה דרך ביטוי בכל ספר? כולי תקווה שהייתי מובנת. שוב תודה.

        • איך סופרים הפרות של זכויות יצורים?
          עו"ד גיא קדם | 02/07/2009 15:37

          שלום מיטל, על פי הדין, יראו הפרות המתבצעות במסכת אחת של מעשים, כהפרה אחת.