זכות יוצרים וזכות מוסרית בקריקטורה

  • שאלה על קנייה של אפשרות פרסום על דמות שמייצרים
    עמרי | 01/07/2009 01:07

    שלום רציתי לדעת אם אני מבקש מקריקטוריסט להכין לי דמות שאוכל לפרסם איתה את העסק והוא אומר לי שאני יכול לקנות רק את הזכויות לפרסם עם הדמות הזו איזה סיכונים יש לי , האם מותר לי לפרסם איתה בכל מקום והאם הוא יכול לתת אותה לשימוש למישהו אחר למרות שאני מי שביקשתי ממנו להכין אותה, לפי הכוונה שלי?

    • זכות יוצרים וזכות מוסרית בקריקטורה
      עו"ד גיא קדם | 01/07/2009 08:32

      עמרי שלום, על פי הדין, ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר במפורש או במשתמע. דהיינו, יש להסדיר בהסכם את העברת הזכויות אליך או את היקף השימוש שלך בזכויות בדרך של רישיון. כדאי גם לנסות ולהסדיר את אופן איזכור שמו של היוצר על גבי היצירה ואת אופן השימוש בה, אם כי צריך לזכור, שליוצר יצירה שיש בה זכות יוצרים, תהיה ביחס ליצירתו זכות מוסרית (דהיינו, ששמו ייקרא על יצירתו וכי לא יוטל פגם ביצירתו ולא ייעשה בה סילוף או שינוי, הכל בכפוף למס' סייגים). הזכות המוסרית היא אישית ואינה ניתנת להעברה, והיא תעמוד ליוצר אף אם אין לו ביצירה זכות יוצרים או אם העביר את זכות היוצרים ביצירה, כולה או חלקה, לאחר.

      • היי גיא תודה רבה  לת
        עמרי | 03/07/2009 00:10