איך רושמים מדגם

  • שאלה על שרטוט מדגם....
    ירדן | 30/06/2009 19:22

    האם שרטוט צבעוני של מדגם (נעשה בתוכנת מחשב) יתקבל במשרד הרשם או שהוא חייב להיות בשחור-לבן? אני יודעת שאין הגנה על צבעים, אבל כשהשרטוט צבעוני הוא יותר נוח להבנה. עוד שאלה, אם חלק מעיצוב המוצר הוא ציטוט מסויים של 3 מילים: א. במידה ולא החלטתי איך הכתב יהיה מעוצב במוצר הסופי, אני יכולה להגיש את השרטוט עם פונט זמני ולרשום הערה שהפונט לצורך המחשבה בלבד? ב. האם עליי לציין גם שאני מוותרת על הזכות שימוש הבלעדית במילים האלו? באיזה נוסח זה צריך להיות כתוב? תודה רבה רבה!

    • איך רושמים מדגם
      עו"ד גיא קדם | 01/07/2009 10:32

      שלום ירדן, ניתן להגיש שרטוט בצבע, אולם לא תינתן הגנה לצבע. לא ניתן להגיש מדגם שעליו כיתוב. מגיש המדגם יתבקש להוריד את הכיתוב מהמדגם, ובודאי שלא תינתן הגנה. כאשר מוגש המדגם, נקבע נוסח ויתור ספציפי לכל מדגם אשר נקבע על ידי הבוחן. לפרטים נוספים אני מציע לך לעיין באתר של מח' המדגמים ברשות הפטנטים. http://www.justice.gov.il/MOJHeb/RashamHaptentim/Midgamim/

      • בקשר להגשת מדגם עם כיתוב....
        ירדן | 03/07/2009 10:16

        מדובר בתליון מעוצב שבצד האחורי שלו יהיו חרוטות כמה מילים שהן חלק בלתי נפרד מעיצוב התליון... גם במקרה כזה אני לא יכולה להגיש את הסקיצה עם מילים?? תודה.

        • רישום מדגם
          עו"ד גיא קדם | 03/07/2009 15:30

          שלום ירדן, כדאי לפנות לרשם ולבדוק באופן פרטני לגבי העיצוב הספציפי. הערת מערכת: לקריאה אודות מדגם >>

          • תודה ויש לי שאלה אחרונה ...
            ירדן | 04/07/2009 20:01

            איך זה שבטופס בקשה למדגם לא מבקשים מספר תעודת זהות ותאריך לידה?? זה נראה ממש ממש לא רציני......

            • טפסים לרישום מדגם
              עו"ד גיא קדם | 04/07/2009 20:47

              במסגרת תשלום האגרה יש לציין ת"ז. שובר האגרה הוא חלק מהבקשה לרישום מדגם. בכל מקרה, רשות הפטנטים היא שאחראית על נוסח הטפסים.

              • תראה,
                ירדן | 04/07/2009 21:04

                שילמתי באתר של משרד המשפטים דרך כרטיס האשראי של אמא שלי. גם שם לא ביקשו מ"ס ת.ז למרות שאני מניחה שלא בעיה להגיע למספר דרך מספר האשראי. לא יודעת, זה נראה לי הזוי לגמרי כל החיפופים האלה.. זה באמת מעיד על חוסר רצינות או שזאת רק הרגשה שלי? נראה כאילו המדגם הזה לא שווה כלום..

                • רישום מדגם
                  עו"ד גיא קדם | 04/07/2009 21:10

                  ירדן, מדגם מקנה הגנה על פי דין. נראה לי שאם יש לך השגות באשר לאופן הרישום כדאי להפנות אותן למח' המדגמים ברשות הפטנטים. http://www.justice.gov.il/MOJHeb/RashamHaptentim/Midgamim

            • ציון ת.ז. בטופס בקשה למדגם
              עו"ד יריב קדם | 05/07/2009 00:09

              בטופס הבקשה למדגם שדוגמא ממנו מצויה בעמוד "מדגמים" באתר רשם הפטנטים, חובה לכלול ליד השם המלא גם מספר ת.ז. חובה לכלול גם פרטים נוספים. יתר על כן, כאשר מגיע טופס הבקשה למח' המדגמים, מזכירות המדגמים (יפעת) מבצעת "בדיקה פורמאלית" של טופס הבקשה, קרי תקינותו מהיבט זה. במידה ומס' ת.ז., כתובת, שם המדגם, תיאור, או פרט אחר בטופס אינו מצויין כראוי או בכלל, מוחזר הטופס לשם תיקונו כגרסה שניה, ואם יש צורך כגרסה שלישית, רביעית וכו'.