פרטים נוספים

  • העתקה של קוד (ויזואלי על הדף) מאתר אחד לאחר
    אלון | 30/06/2009 17:48

    אחה"צ טובים והיי לכולם, אני מנהל אתר שבו משתמשים יכולים להעלות קודים על דברים מסויימים שהם כתבו, או אם הם לא כתבו את הקודים האלו יש אפשרות לציין מאיזה אתר הם לקוחים + לינק לאתר הזה. האם אני יכול לעשות דבר כזה בלי לשאול את רשות האתרים האלו (שכן אני לא יכול לשאול כל אתר באינטרנט שמשתמש בחר להעתיק קוד ממנו ולהדביק אצלי) ? אני מבקש מכם לחשוב על דרך חלופית מ"לא לאפשר את זה" כי אני לא יכול לסגור את האתר בגלל דבר כזה וגם לא יכול להגביל אף משתמש, האם יש דרך שכוללת הסכמה לתנאים של המשתמש/כתיבה של משהו (לדוגמא שהקוד מוגן תחת רשיון מסויים) בתחתית העמוד שיכול להגן עלי מפני תביעות? הקודים ש"מועתקים" לאתרי הם אינם "אלגוריתם ייחודי" (ב-99% מהמקרים, כאשר אין לי בעיה לסנן את האחוז הנוסף), ולכן כל קוד שעושה דבר מה יכול להיכתב על ידי כל מתכנת, (אולי עם שינויים קלים אבל הקוד יראה בלפחות 80% אותו הדבר) כך ששהעתקה פה היא עניין פילוסופי בלבד אולם אני לא רוצה להסתכן ואין לי שום בעיה לתת לינק לאתר, קרדיט לאתר שבו זה נמצא. אבל האם לקיחת קוד מאתר (שוב - שום דבר ייחודי שיכול להיכתב על ידי כל מתכנת) והעתקה לאתר שלי + לינק לאתר המקורי, נחשב להפרת זכויות יוצרים? אשמח לתשובות, זה מאוד חשוב (שכן זהו הנושא עליו נשען האתר שלי) אשמח לכל עצה שהיא תודה והמשך שבוע נעים

    • פרטים נוספים
      עו"ד גיא קדם | 01/07/2009 12:15

      אלון שלום, על מנת שאוכל להשיב באופן ממוקד, אשמח אם תוכל להבהיר - האם במונח "קודים" אתה מתכוון למעשה לתוכנות מחשב? האם גולש שמעלה קוד לאתר שלך מעביר אליך את הזכויות בקוד? האם כיום מופיעים באתר שלך תנאי שימוש?

      • תשובה לשאלתך
        אלון | 01/07/2009 12:27

        תודה רבה על תגובתך המהירה גיא. מעט פרטים נוספים, לבקשתך: "האם במונח "קודים" אתה מתכוון למעשה לתוכנות מחשב? " 1. אכן אני מתכוון לתוכנות מחשב, תתי-תכניות בעלות מספר זעום (באופן יחסי לתוכנות בממוצע) של שורות אשר באות לבצע פעולה מאוד מסויימת ומשומשים ככלי להשגת מטרה גדולה יותר בתכנית גדולה - אם אתה מוכר למושגים, (ובפרט שמושג זה מוכר מהמתמטיקה) לאלו נקראים פונקציות. "האם גולש שמעלה קוד לאתר שלך מעביר אליך את הזכויות בקוד?" 2. ממש לא. הזכויות נשמרות במלואן לכותב וכך גם ירשם באתר במפורש, אני לא מתיימר לרכוש שום קוד. האתר שלי פשוט יהווה מאגר של קודים לתכניתנים ברחבי העולם. אולם אינני יכול לעקוב אחרי כל משתמש שהקוד אכן שלו ושלו בלבד, וזה חושף אותי לתביעות כאלו ואחרות. "האם כיום מופיעים באתר שלך תנאי שימוש?" 3. האתר שלי לא פעיל לגמרי מהסיבה הזו בדיוק. אינני יכול להעלות אותו "לאוויר" ביודעין שמשתמשים יכולים לעבור על החוק דרכו. אני חושב שאני יודע מה תהיה תגובתך הבאה, וזו גם המסקנה אליה הגעתי מוקדם יותר היום - שאני צריך להוסיף בהרשמה לאתר (שרק לאחריה אפשר להוסיף/להסיר קודים) תנאי שימוש שיפרטו את התנאים, וכן גם בתחתית כל עמוד באתר להצהיר שכל גולש באשר הוא יהיה כפוף לתקנון. אשמח לשמוע מה יש לך להאיר על הנושא גיא, ותודה על עזרתך.

        • זכויות יוצרים בתוכנת מחשב
          עו"ד גיא קדם | 01/07/2009 18:37

          אלון שלום, 1. תוכנות מחשב מוגנות בזכויות יוצרים כאילו היו יצירה ספרותית. העתקה שלהן ללא רשות אסורה. השאלה האם היתה או העתקה אם לאו היא שאלה שבעובדה ושל דרגה, והתשובה לשאלה זו צריכה להינתן לא על סמך השוואה מיכאנית של מספר מלים או שורות, הדומות ביצירות הנדונות, אלא לפי ההתרשמות מן היצירות בכללותן. 2. ככל שאתה מחזיק מאגר של תוכנות מועתקות, הרי שבנסיבות מסויימות אתה יכול להיחשב כמפר תורם. ניתן להקטין את החשיפה (לא לסלקה כליל!) על ידי כך שתאפשר למי שיצירתו הופרה ליצור עימך קשר ולהסיר מיידית כל יצירה מפרה. 3. תנאי שימוש יכולים לספק לך הגנה יחסית. במסגרתם הגולש מתחייב שלא להעלות קודים מוגנים, והדבר יוצר מערכת חוזית בינך לבין הגולש. מומלץ כמובן שיהיה אישור אקטיבי של הגולש לתנאים (כגון לחיצה על כפתור "אני מסכים"). במסגרת זו אתה יכול גם לקבוע כי הגולש ישפה אותך על כל תביעה שתוגש כנגדך בגין הפרת זכויות יוצרים כתוצאה מפעולות הגולש. זה כמובן לא יבטיח לך חסינות מפני תביעות, אבל יאפשר לך לטעון לתום לב - שהרי דרשת מהגולשים שלא להעלות יצירות מפרות. מכל מקום יש לזכור, שתום לב כשלעצמו אינו מהווה בהכרח הגנה כנגד תביעת הפרה של זכויות יוצרים, אך יכול להוות נימוק להקטנת גובה הפיצוי בגין ההפרה. את הניסוח של תנאי השימוש יש להפקיד בידי עו"ד המתמחה בזכויות יוצרים וב- CYBERLAW.