זכות עקיבה לאמן וליורשיו באירופה

  • Droit de suite
    טליה | 30/06/2009 08:24

    שלום רב, שמעתי על חוק שנקרא Droit de suite שמתקשר לזכויות של אמנים כאשר יצירות שלהם נמכרות במכירות פומביות. אני חושבת שמדובר בחו"ל בלבד. האם תוכלו להדריך אותי כיצד עליי לפעול או למי לפנות. תודה רבה

    • זכות עקיבה לאמן וליורשיו באירופה
      עו"ד גיא קדם | 30/06/2009 09:49

      שלום טליה, משמעות המונח Droit de suite בצרפתית הינה "זכות עקיבה". מדובר בד"כ על זכות לקבל תמורה הולמת העומדת לאמנים וליורשיהם במקרה של מכירת יצירה בידי צד ג'. סוגיה זו מוסדרת במס' מדינות אירופאיות ובמסגרת דירקטיבה של האיחוד האירופי. מומלץ להתייעץ בעניין עם עו"ד מומחה לדין המדינה שבה ברצונך לממש את הזכות. ניתן למצוא עו"ד כזה באמצעות האינטרנט.

      • הרבה הרבה תודה על התשובה המהירה !  לת
        טליה | 30/06/2009 10:41

      • המשך שאלה
        טליה | 30/06/2009 10:49

        שוב תודה. האם תוכל לכוון אותי היכן באינטרנט אוכל למצוא עו"ד המתמחה בחוקי צרפת... תודה רבה.

        • עו"ד הבקיא בדין צרפת
          עו"ד גיא קדם | 30/06/2009 10:51

          איני מכיר. נסי במנועי חיפוש או באתר לשכת עוה"ד בישראל. ישנם עו"ד ישראלים שהם גם עו"ד בצרפת. http://www.israelbar.org.il