פיצויים ללא הוכחת נזק על הפרת זכויות יוצרים

  • הוכחת נזק בזכויות יוצרים
    דורון | 28/06/2009 14:07

    שלום שאלתי נשאלת בהקשר של הפרת זכויות יוצרים של תמונות באינטרנט. האם שופטים נוטים לפסוק קנסות בהתאם לנזק שנגרם ליוצר או לתועלת שהפיק מי שהפר את זכויות היוצרים או שלמי שזכות היוצרים שלו הופרה יש זכות לתבוע סכום ללא הוכחת נזק וגם יש נטיה בבית המשפט לקבל תביעות מסוג זה ? תודה

    • פיצויים ללא הוכחת נזק על הפרת זכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 28/06/2009 14:41

      שלום דורון, מי שזכות היוצרים שלו נפגעה רשאי לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק של עד 100K ש"ח. במסגרת קביעת גובה הפיצוי ביהמ"ש בוחן - בין היתר - גם את הנזק שנגרם לתובע וגם את הרווח שהפיק הנתבע, הכל לפי הערכת ביהמ"ש. ניתן גם לתבוע פיצוי בגין נזק בפועל, אותו צריך יהיה להוכיח.

      • שלום גיא. למה הכוונה 100K ?
        דורון | 28/06/2009 17:18

        תודה גיא. לאיזה סכום התכוונת כ - 100K ש"ח שניתן לתבוע ללא הוכחת נזק ?

        • 100K ש"ח = 100,000 ש"ח  לת
          עו"ד גיא קדם | 28/06/2009 17:24