שימוש פרטי ביצירה המוגנת בזכויות יוצרים

  • שימוש של יצירה של אחר שלא בפומבי
    רמי אב | 28/06/2009 02:41

    מבחינת חוק,האם מותר לי לא במקום ציבורי להשתמש ביצירה של אחר מבלי לבקש ממנו רשות? למשל לנגן ליד החבר שלי בכלי נגינה שלי,יצירה ששייכת לאחר בלי לבקש מהיוצר הזה רשות? או למשל להסביר לחבר שלי על מה שנאמר בסרט מסויים שהוא לא מבין את השפה שלו,מבלי לבקש מזה רשות מהיוצר הזה,האם זה מותר? באם זה אסור,אז מבחינה משפטית,מה אם מוגשת על דברים כאלו תביעה משפטית,מה הסיכויים של התובע לנצח במשפט כזה? במצב של הפרת זכויות יוצרים שלא במקום ציבורי,איזה ראיות היוצר צריך להציג בבית המשפט כדי לנצח? למה אני שואל את זה? כי לפעמים בבית של החבר,קשה להגיד לחבר"לא", ולפעמים שיש כלי נגינה,קשה שלא לנגן בו,כאשר ניגון ברוב המקרים יכול להחשב ליצירה של אחר,

    • שימוש פרטי ביצירה המוגנת בזכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 28/06/2009 13:11

      שלום, זכות יוצרים ביצירה היא, בין השאר, הזכות הבלעדית לביצוע פומבי. שימוש ביתי אינו פומבי. במקביל צריך לזכור, שטביעת יצירה על גבי קלטת/תקליטור לשם שימוש פרטי וביתי שלא למטרות מסחריות אינה מהווה הפרה של זכויות יוצרים או מבצעים. יתכן שבנסיבות מסויימות שימוש ביתי יעלה גם לכדי שימוש הוגן.