המצאת שירות

  • שמוש פרטי בתת-מכלול של מוצר אשר תכננתי בהיותי שכיר
    שוני | 26/06/2009 00:37

    שלום לחברי הפורום, אני בעל עסק עצמאי טרי בתחום ההייטק. חשבתי על רעיון לייצר ולשווק תתי-מכלולים של מוצרים אשר פיתחתי בחברה בה עבדתי כשכיר - כגון אחד מהכרטיסים האלקטרונים שתיכננתי במסגרת פיתוח המוצר המוכלל. הכרטיס יוצע למכירה עבור אפליקציות אוניברסליות ולא דווקא לשימוש הספציפי שנעשה באותו מוצר. בנוסף, החברה המדוברת הינה יצרנית ומשווקת מוצרים ולא כרטיסים אלקטרוניים. האם אתם רואים כאן בעיה משפטית?

    • המצאת שירות
      עו"ד יריב קדם | 27/06/2009 09:51

      יתכן שיש אתגר לענות בו. עקרונית, לפי סעיף 132 לחוק הפטנטים, אמצאה של עובד במהלך ועקב עבודתו אצל מעסיקו הינה אמצאה שהקניין בה קם למעסיק, ולא לעובד, ומשום כך היא מכונה אמצאת שירות. נוסח הסעיף: "(א) אמצאה של עובד, שהגיע אליה עקב שירותו ובתקופת-שירותו (להלן - אמצאת-שירות), תקום לקנין מעבידו, אם אין ביניהם הסכם אחר לענין זה, זולת אם ויתר המעביד על האמצאה תוך ששה חדשים מיום שנמסרה לו ההודעה לפי סעיף 131. (ב) הודיע העובד בהודעתו לפי סעיף 131 כי בהעדר תשובה נוגדת של המעביד, תוך ששה חדשים מיום מתן הודעת העובד, תקום האמצאה לקנין העובד, ולא נתן המעביד תשובה נוגדת כאמור, לא תקום האמצאה לקנין המעביד". יש לבדוק אם התנאים הנ"ל חלים בעניינך.