הפרת הזכות המוסרית

  • האם יש בכך הפרה של זכויות יוצרים ומה עלי לעשות?
    ל.ר | 24/06/2009 17:45

    ב תמוז התשס"ט, 17:45 יום רביעי, 24 יוני 2009 מבלי לפגוע בזכויות ט.ל.ח שלום רב, בתאריך 11 אוקטובר 2008 כתבתי המלצה על מניית AIG באתר רידר. כתבתי למטה שאני מאשר לכל אחד לפרסם זאת בתנאי שיזכיר את שמי. מספר גורמים לקחו את המלצתי אך לא הזכירו את שמי. האם יש בכך הפרה של זכויות יוצרים? תודה.

    • הפרת הזכות המוסרית
      עו"ד גיא קדם | 24/06/2009 17:53

      שלום, זכות יוצרים מתקיימת ביצירה מקורית שהיא יצירה ספרותית, יצירה אמנותית וכדו'. ליוצר של יצירה כאמור, שיש בה זכות יוצרים, תהיה ביחס ליצירתו זכות מוסרית, למשך תקופת זכות היוצרים באותה יצירה. זכות מוסרית ביחס ליצירה היא זכות היוצר, בין היתר, כי שמו ייקרא על יצירתו בהיקף ובמידה הראויים בנסיבות העניין. ככל שמה שכתבת עולה לכדי יצירה מקורית כאמור הרי שיש לך זכות יוצרים במה שנכתב. אם נעשה שימוש ביצירה ללא שניתן לך קרידט הולם הרי שהדבר עולה לכדי הפרת זכותך המוסרית ביצירה. קח בחשבון שאם מדובר על רעיון גרידא (ולא על יצירה) הרי שרעיון כשלעצמו אינו מוגן בזכות יוצרים אלא דרך ביטויו.

    • ואלו הפרו את הזכויות
      ל.ר | 24/06/2009 17:54

      ***צונזר ע"י מערכת- קישור לאתר מסחרי בניגוד לתקנון אתר הפורמים המשפטיים*** זו הפרת הזכויות.