הגנת זכות יוצרים, פטנט ומדגם

  • איך אוכל להגן על שיטה ליצירת רקע הולוגרמי (לטקסט)?
    יהודה | 23/06/2009 20:33

    יש לי מוצר אשר בתוכו אני משלב תכנים. התכנים הללו מוצגים על רקע הולוגרמי (המשתנה בתזוזה) אשר אני טוען לראשוניות עליהם. כיצד אוכל להגן על השיטה הזאת? או שמא על הרעיון הזה? תודה

    • הגנת זכות יוצרים, פטנט ומדגם
      עו"ד גיא קדם | 24/06/2009 13:30

      שלום יהודה, באשר לתכנים - אם מדובר על יצירה מקורית אומנותית או ספרותית, הרי שקמה הגנת זכות יוצרים. באשר לאופן ההצגה - אם עסקינן ברעיון, הרי שרעיון כשלעצמו אינו מוגן בזכות יוצרים אלא רק דרך ביטויו. אם מדובר על אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך, בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית - היא אמצאה כשירת פטנט. מאידך, יתכן ומדובר על עיצוב הראוי להרשם כמדגם. מדגם הינו (בניסוח המנדטורי המיושן של החוק) - קוי דמות, צורה, דוגמא או קשוט שמייחדים לכל חפץ ע"י תהליך או אמצעי תעשייתי, אם בעבודת יד או במכונה או בפעולה כימית, בצורה נפרדת או מחוברת, הבולטים לעין הרואה בסחורה המוגמרת, ואפשר להבחינם רק במראית עין, אבל אין המונח כולל כל שיטה או עיקר של בנין או כל דבר שאינו בעיקרו אלא התקן מיכני. קח בחשבון, כי ככל שמדובר על מדגם, הרי שבד"כ לא תהא זכות יוצרים במדגם, אלא אם כן המדגם אינו משמש ואינו מכוון לשמש לייצור תעשייתי (דהיינו מועתק ביותר מ- 50 יחידות). מומלץ להציג את המוצר לעו"ד העוסק בקניין רוחני או לעורך פטנטים ולהתייעץ עימם באופן פרטני לפי נסיבות העניין.