זכויות יוצרים באתר אינטרנט

  • רישום אתר - במה זה כרוך?
    נטע | 21/06/2009 09:52

    שלום, ברצוני להקים אתר אינטרנט המשרת אוכלוסיה מסוימת. איך אוכל לדעת האם רעיון זה רשום כבר כקניין רוחני? ואם לא, איך מתחילים את עניין הרישום? מה בערך העלות הכספית? הרבה שאלות... תודה מראש, נטע

    • זכויות יוצרים באתר אינטרנט
      עו"ד גיא קדם | 21/06/2009 10:04

      שלום נטע, בישראל לא מתנהל מרשם של זכויות יוצרים (להבדיל מפטנטים, סימני מסחר וכו'). לקיומן ולתוקפן של זכויות יוצרים אין גם צורך ברישום במרשם כלשהו. זכויות יוצרים הן חלק אינטגרלי מהיצירה המוגנת. גם עיצוב של אתר אינטרנט ותכניו יכולים להוות יצירה מוגנת. כדאי לחפש במנועי חיפוש אחר אתרים דומים לזה שאת רוצה להקים. בכל מקרה, רעיון כשלעצמו אינו מוגן בזכויות יוצרים אלא רק אופן הביטוי שלו. פרטים על אופן רישום שמות מתחם ועלויות תמצאי באתר של איגוד האינטרנט הישראלי http://www.isoc.org.il. שימי לב ששימוש מטעה ובחוסר תום לב בשם מתחם הדומה לזה המשמש אתר אחר עלול להוות עוולה נזיקית. בהצלחה.