פונטים מוגנים בזכויות יוצרים

  • זכויות יוצרים - פונטים
    הילה | 14/06/2009 11:51

    שלום רב, במסגרת עבודתי הועבר לידי דיסק עם פונטים (דיסק צרוב) שניתן להעלותו רק על תוכנת פוטושופ. כיצד עלי לדעת כמה עולה פונט מתוכו ולמי עלי לשלם עליו? במידה ואני משתמשת בו ללא תשלום מה קורה? יש לומר שהכנתי לעצמי כרטיס עם אותו פונט, שלחתי לחברה על מנת לשמוע את דעתה ואז היא אמרה לי על עניין זכויות היוצרים שבכלל לא הייתי מודעת אליו. אשמח לעזרתכם תודה ויום נפלא

    • פונטים מוגנים בזכויות יוצרים
      עו"ד גיא קדם | 14/06/2009 11:56

      הילה שלום, פונט הוא יצירה המוגנת בזכויות יוצרים. הפרת זכויות יוצרים בפונט יכולה לגרור חובת תשלום פיצויים ואף פיצויים לא הוכחת נזק (עד 100,000 ש"ח להפרה). ישנם אתרים דרכם אפשר לרכוש רשיונות שימוש לפונטים ושם גם ניתן לברר מחירים.

      • פונטים
        הילה | 14/06/2009 13:26

        תודה על התשובה המהירה, האם ברגע שאני רוכשת אותם אני יכולה לעשות בהם שימוש פומבי ז"א כרטיסי ביקור והדפסה על חולצות? מה הפרוצדורה יש לך מושג? נגיד מצאתי באיזה אתר שזה עולה 29 דולר. ... אני אשלם ואז מה? שוב, תודה רבה

        • רשיון לשימוש בפונט
          עו"ד גיא קדם | 14/06/2009 14:50

          כנגד התשלום מקבלים רשיון שימוש. כדאי לבדוק מה מסגרת ההרשאה שמקבלים כנגד התשלום.

          • פונטים
            הילה | 14/06/2009 15:29

            מול מי אני בודקת את זה? זה חלק העניין שאני לא מבינה ? את מי אני שואלת לגבי הפונט? האם מלבד ה-29 דולר שרשומים במחשב כתשלום לפונט יש עוד איזה סכום שאני אמורה לשלם ואני לא יודעת עליו? עוד איזו אגרה או משהו כזה? תודה לך

            • רשיון לשימוש בפונטים
              עו"ד גיא קדם | 14/06/2009 15:58

              בד"כ באתר ממנו רוכשים מופיעות כל התשובות, לרבות מה מותר ומה אוסר לעשות כנגד התשלום. אם לא מבקשים ממך תשלום נוסף אז אין צורך לשלמו. התשובות אמורות להימצא בתוך הרישיון שבגינו את משלמת כסף או בתוך מדור ה- FAQ. אם יש לך ספקות נסי באתר אחר או רכשי תוכנת פונטים מחנות (בד"כ נלווה לתוכנה כזו רישיון כתוב על נייר).

              • פונטים
                הילה | 14/06/2009 16:13

                אוקיי תודה רבה, ואולי יש לך אתר/אתרים שאתה ממליץ עליו? אני עכשיו משוטטת בFONTS. ובאיזה חנויות ניתן לרכוש את זה כדי לקבל את זה בכתב?? האם יש פה בארץ?? תודה

                • רשיון לשימוש בפונטים
                  עו"ד גיא קדם | 14/06/2009 16:51

                  אני איני מכיר אתרים לרכישת פונטים, שכן איני משתמש בפונטים מיוחדים מעבר למה שמוצע כבר בוורד. לגבי חנויות - נסי לבדוק בחנויות המוכרות תוכנות מחשב או ציוד משרדי. בד"כ בכל קופסה של תוכנה יש גם רשיון כתוב על נייר (ואם לא על נייר הרי שבהתקנת התוכנה).

                • תודה רבה עזרת לי מאוד  לת
                  גאיה | 14/06/2009 17:37

    • זכויות יוצרים - פונטים המשך חשוב
      הילה | 14/06/2009 12:03

      שכחתי לציין את שם הפונט : ROUGHEDGE תודה