תמונות באינטרנט

  • זכויות יוצרים בנוגע לתמונות באינטרנט
    דורון | 14/06/2009 10:21

    שלום אני בעל אתר אינטרנט שכולל תמונות. חלק מהתמונות נשלחות לי על ידי אנשים וגופים המעוניינים לפרסם אותם באתר. יש לי שתי שאלות 1) האם פרסום תמונות שנשלחות אלי באימייל היא עברה על זכויות יוצרים ? משום שאני לא מוריד את התמונות משום מקום ולמעשה אני מפרסם רק חומרים שנשלחו אלי. כלומר האם יש עלי חובת בדיקה שהשולח הוא הבעלים של התמונות ? 2) אני כן מבקש מהשולחים לצרף מכתב ואני מעוניין לדעת האם נוסח זה מגן עלי ? והאם מספיק שהמכתב ישלח במייל הוא שאני צריך מכתב שנשלח בנייר. זה הנוסח שנשלח אלי : 1) אני (שם בעל העסק) או, נציג מוסמך מטעמו, בעל בעלי זכויות היוצרים של התמונות שמצורפות למייל זה. 2) אני מאשרת לאתר החנות הקרובה להציג את התמונות הללו באתר ובלבד שאתר החנות הקרובה יכתוב מתחת לכל תמונה את השם "(שם בעל העסק)". תודה

    • תמונות באינטרנט
      עו"ד יריב קדם | 14/06/2009 10:52

      דורון שלום רב, על המפרסם תמונות באינטרנט חלה חובה שלא לעשות כן לגבי תמונות המפרות זכויות יוצרים, קרי תמונות שאינן שלו, או תמונות שלא קיבל אישור מפורש ובכתב מבעליהן לעשות כן. במקרה שבעל האתר מעלה אותן בעצמו ממי שאינו בעל זכויות כדין בתמונות, שני הגורמים הם חוליות בשרשרת ההפרה, והאחריוטת שלהם היא ביחד ולחוד. במקרה של אתר המספק במה בלבד, הרי שכיום יש אחריות ברורה לגבי מי שפרסם בפועל, והמגמה להחיל אחריות גם על מי שנספק במה כזו הולכת וצוברת תאוצה. בארה"ב המגמה הזו מפותחת יותר, ועל בעל אתר כזה (דגמת איביי), לקבל התחייבות בכתב ממי שמעלה את החומרים כי אין בהם הפרה, וכן לבצע בדיקה בפועל כי כך הם פני הדברים. המסמך שצרפת אינו בר בדיקה בפורום זה, כיוון שהפורום אינו מספק יעוץ משפטי לגבי עובדות קונקרטיות.

      • תודה האם תוכל לתת דוגמאות לבדיקה מספקת
        דורון | 14/06/2009 11:33

        תודה יריב. האם תוכל לתת דוגמאות לבדיקה מספקת של זכויות יוצרים ? שהרי מי שצילם את התמונות יכול להגיד לי שהוא בעל זכויות היוצרים והוא לא כזה. האם גם במקרה כזה אני חשוף לתביעות ? בעיניי הדבר דומה למכירת מקרר. אני נכנס לחנות ומניח שהמקרר הוא של החנות, אני לא בודק שהחנות יבאה את המקרר כראוי. תודה

    • אני מנסה לחדד את השאלה על מנת לקבל תשובה
      דורון | 16/06/2009 08:27

      אנסה לחדד את השאלה על מנת לקבל תשובה, מה שאני שואל בעצם זה : 1) אם אני מקבל אישור כדין על זכויות יוצרים ואישור לפרסם יצירה ובסוף מתברר שהאדם אינו בעל זכויות יוצרים האם אני כמפרסם אחראי ? 2) אם אישור כדין נחשב רק לחתימה על מכתב "פיזי" או שגם משלוח אימייל נחשב אישור ? אם הפורום אינו המקום לשאלות אלו אשמח לדעת. תודה