רישום פטנט על אמצאה

  • יש לי רעיון להמצאה חדשה (שידרוג מכשיר מסוים)
    מור | 12/06/2009 19:20

    שלום יש לי רעיון לשידרוג מכשיר מסוים יש לצין כי זה לא מכשיר של חברה מסוימת אלא משהו כמו שידרוג של דוגמה: להמציא מברג חדש שאין או קומקום חדש. איך אני רושם אתו קפטנט ומה התהליך שאני אמור לעשות ואיפה והאם יש משקיעים שיכולים להשקיע בפיתוח של מוצר חדש ואיך אני מגיע אליהם תודה מראש מור.

    • רישום פטנט על אמצאה
      עו"ד גיא קדם | 12/06/2009 21:27

      שלום מור, אמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך, בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש תעשייתי ויש בה התקדמות המצאתית - היא אמצאה כשירת פטנט. מומלץ להתייעץ עם עורך פטנטים על מנת לבדוק את הפטנטביליות בפועל. באשר למשקיעים - זו שאלת מיליון הדולר (תרתי משמע). הייתי מתחיל את הבירור אצל המדען הראשי במשרד התמ"ת ומתקדם משם (אולי תוכל לקבל מענק...). אפשר גם לבדוק מול מט"י (מרכז טיפול יזמות).

      • תודה על תגובתך איך אני מגיע לעורך פטנטים
        מור | 13/06/2009 01:21

        והאם אני צריך לעשות משהו לפני שאני אומר מהו הרעיון זאת אומרת האם אני צריך להחתים על תופס סודיות מסוים או משהו כזה אני פשוט ממש לא מבין בתחום הזה לכן השאלות הקטנות האלו תודה מראש מור

        • פרסום אמצאה לפני רישומה כפטנט עלול לשלול פטנטביליות
          עו"ד גיא קדם | 13/06/2009 14:39

          עורך פטנטים הוא מי שרשום בפנקס עורכי הפטנטים והוא בעל רשיון כעורך פטנטים. ניתן לחפש במדריכים מקצועיים ובאינטרנט. אם אתה מתכנן להציג את האמצאה לפני שנרשם עליה פטנט אתה יכול להחתים את הצד השני על התחייבות לסודיות. באופן זה יש התחייבות חוזית של הצד השני לשמור על סודיות. כמובן שמבחינת דיני הקניין הרוחני התחייבות זו "חלשה" יותר מההגנה הקניינית שמעניק לך רישום פטנט. יתרה מכך, אמצאה נחשבת לחדשה, אם לא נתפרסמה בפומבי, בין בישראל ובין מחוצה לה, לפני שהגשת עליה בקשה לפטנט. בנסיבות מסויימות, אם חשפת את ההמצאה בפני אחר וכתוצאה מכך היא התפרסמה, זה עלול לשלול את הפטנטביליות שלה (בכפוף לסייגים שונים הקבועים בדין). מומלץ להתייעץ עם עורך פטנטים או עם עו"ד מתמחה בקניין רוחני כדי להחליט כיצד לפעול לפני שאתה חושף את האמצאה בפני אחר.

          • תודה לך עזרתילי מאוד יום טוב  לת
            מור | 13/06/2009 15:04