שימוש במותג שהוא סימן מסחר

  • שימוש במותג
    רוני | 09/06/2009 12:09

    איזה כללים יש במכירת זכויות שימוש במותג? האם ישנה חקיקה שמתייחסת לשימוש במותג? מה כדי להכניס בהסכם לרכישת זכויות שימוש במותג? תודה

    • שימוש במותג שהוא סימן מסחר
      עו"ד גיא קדם | 09/06/2009 12:26

      שלום רוני, מותג כשלעצמו אינו מונח משפטי. יחד עם זאת סימן מסחר (רשום או מוכר היטב - דהיינו כזה שהציבור הרלבנטי מזהה אותו עם יצרן מסויים או עם מוצר מסויים) הם מונחים משפטיים. ככלל, סימן מסחר מקנה לבעליו זכות לשימוש ייחודי. אדם אחר שירצה לעשות שימוש בסימן זה יצטרך לקבל היתר/רישיון מבעל הסימן. בד"כ היתר/רישיון עולים כסף. הסכום נקבע לרוב במו"מ. כן יתכן ששימוש במוניטין של אחר יעלו לכדי עוולה מסחרית ונזיקית. גם למוניטין יש ערך כלכלי, ושימוש בהם מחייב את אישור הבעלים. בד"כ בהסכמים בעניינים הנ"ל נקבעת התמורה, היקף השימוש המותר, זכויות הבעלים אל מול זכויות הזכיין בכל הנוגע לשימוש, תקופת ההסכם וכו'. כדאי להיעזר בעו"ד הבקיא בתחום בכל הקשור לניסוח הסכם שיסדיר כראוי את זכויות הצדדים וימנע אי הבנות (ותביעות לפיצויים בהמשך...).