תביעה אפשרית

  • שאלה לגבי גנבת זכויות יוצרים של אתר
    מאיר זיתון | 25/05/2009 16:27

    שלום רב, אני בעל סטודיו קטן לעיצוב גרפי ואינטרנט. לפני כחצי שנה סיימתי לעצב ולבנות אתר עבור לקוחה שעוסקת בטיפולים קוסמטיים. הכל התנהל כשורה עם הלקוחה ובסוף התהליך הועלה האתר לאוויר בצרוף קרדיט ולינק המקשר לאתר הבית שלי. היום, להפתעתי, גיליתי כי באתר הנ''ל וללא כל אישור מצידי - הוסר הקרדיט שלי ובמקומו הוכנסו תגיות ''בניית אתרים'' המקשרות לחברת בניית אתרים אחרת. מיותר לציין כי לחברה זו לא היה כל חלק לא בעיצוב האתר ולא בבנייתו. חברה זו השתלטה על יצירה לא שלה ומציינת את שמה כאילו היא יצרה את היצירה ושמה את הקרדיט שלה כבונה האתר. אני מניח שחברה זו יוצרת לה מוניטין (וקישורים נכנסים) על גבי עבודתם של אחרים. אני גם משער כי חברה זו נקטה בצעדי ביטחון וכנראה החתימה את בעלת האתר על כך שהיא מסירה כל אחריות משפטית משינויים שיבוצעו באתר . (זו רק השערה שלי ) שאלתי, האם זו הפרה של זכויות יוצרים הראויה לתביעה? אם כן, את מי עליי לתבוע? את בעלת האתר, את חברת בניית האתרים או את שתיהן? מהו הסכום שלדעתכם אני זכאי לתבוע? האם שווה להתעסק עם זה, ואולי גם כמה תעלה לי התביעה? תודה מראש

    • תביעה אפשרית
      עו"ד יריב קדם | 01/06/2009 22:12

      עקרונית ניתן לתבוע על הפרת זכויות יוצרים, אם זה המקרה. כדי לבדוק אם זה המקרה עליך לפנות ליעוץ משפטי.