זכויות יוצרים בתמונות

  • האם תמונות נחשבות זכות יוצרים
    דוד | 20/05/2009 22:11

    האם תמונות נחשבות זכות יוצרים מהיא ערכאת השיפוט בחוק זכיות יוצרים במיוחד בנושא המתבקש(צלם שנישכר לצלם ותמונותו הופצו ללא אישו באנטרנט)

    • זכויות יוצרים בתמונות
      עו"ד יריב קדם | 21/05/2009 17:39

      1. בהחלט יש זכויות יוצרים ואף זכויות מוסריות בתמונות מצולמות. 2. אם הצלם שכיר, זכויות היוצרים הן של המעסיק שלו, והזכויות המוסריות הן של הצלם עצמו, אלא אם ויתר עליהן. יש לבדוק קונקרטית. 3. סמכות השיפוט היא כדלקמן: אם התביעה היא כספית בלבד - לבית משפט השלום. אם התביעה כוללת גם (או רק) תביעה לצווי עשה/מניעה/וכד' - לבית המשפט המחוזי. מקובל להגיש תביעה לבית המשפט המחוזי הכוללת צו מניעה + תביעה כספית, ובמסגרת זו גם בקשה לצווי מניעה מידיים.

      • תמונות כזכות יוצרים
        דוד | 21/05/2009 20:22

        למעשה מדברייך עולה אם הצלם הוא פרילסר וניתבקש לביצוע צילומים באירוע מסויים מהווה ניכנס הדבר לזכות יוצרים מובהק ועל כן ידון במחוזי בכפוף לנאמראו לחילופין יכול לידון בשלום על זכות כספית ואף בעבודה מכורח שכר עבודה

        • זכויות יוצרים כעובד
          עו"ד יריב קדם | 01/06/2009 21:57

          האפשרויות שציינתי אינן במסגרת דיני עבודה הואיל ובמסגרת יחסי עובד מעביד היצירה שייכת למעסיק. סמכות התביעה היא בהתאם לכך. התאמת כל האמור לעיל למקרה קונקרטי טעונה בדיקה משפטית.