זכויות יוצרים על הפקות

  • זכויות יוצרים על הפקת אירועים/ימי כיף וגיבוש
    ישראל | 11/05/2009 10:52

    שלום, האם לידיעתכם ישנה זכות יוצרים על הפקת ימי כיף,גיבוש וכו'. לדוגמא: אנו מוציאים ללקוחות הצעות מחיר ,לפעמים הכוללים רעיונות לימי כיף,גישוב עובדים או נופשים. בדר"כ ההצעות כוללות את סדר היום,תכנון הלו"ז וכו'. על מנת להוציא הצעות כאלה נדרש זמן רב ויצירתיות גדולה על מנת ליצור הפקה מעניינת עבור הלקוחות. לעיתים קורה שהלקוח הפוטנציאלי אינו סוגר איתנו את העיסקה ויש חשש גדול שהם משתמשים ברעיונות ההפקה,תכנון הלו"ז ופונים לספקים אותם ציינו בהצעה ובסופו של דבר יוצרים איתם קשר ישיר,ומבצעים את אותו אירוע באופן עצמאי.מה שגורם לנו עוגמת נפש ולעיתים תחושת אי יושר וניצול. איננו נאיבים ועוסקים שנים בענף אך יחד עם זאת נשמח לשמוע את דעתכם,האם יש לנו זכות כלשהיא על אותו תכנון אירוע וכו? אודה מראש ישראל *לקריאה נוספת: פקודת זכויות יוצרים

    • זכויות יוצרים על הפקות
      עו"ד יריב קדם | 17/05/2009 17:45

      ישראל, על הרעיונות עליהם אתה עומל אין זכות יוצרים או זכות קניין רוחני אחרת שיכולה לסייע לך. על הביטויים הכתובים של אלה יש הגנת זכויות יוצרים וזכויות מוסריות מפני העתקה בפועל. הפיתרון הנכון לדעתי הוא במישור "המסחרי": לקבל סכום מקדמי מסויים שישקף את מאמציך על הכנת התוכנית וגיבושה, ושאותו תקזז מהמשך העבודה אם אכן ימשיכו איתך.