זכויות יוצרים- תיעוד הפרה

  • תיעוד הפרת זכויות יוצרים
    ענת | 22/12/2008 17:29

    שלום. מה התיעוד הקביל במקרה של העתקת מאמר באינטרנט? תודה

    • זכויות יוצרים- תיעוד הפרה
      עו"ד יריב קדם | 28/12/2008 13:16

      תעדי את ההפרה בכל אמצעי ישיר שיש לך. יש עדיפות לראיות מקוריות וישירות ככל האפשר, כך שאם יש אפשרות להדפיס את אתר האינטרנט המפר בצבע,עדיף. בנוגע לראיות על המאמר המקורי: היה רצוי אם היה לך תיעוד מראש כמו תעודת זכות יוצרים, או אישור הפקדה של המאמר אצל גורם מוסמך. בכל מקרה יש להראות כי הוא נכתב על ידך, כי הוא נכתב לפני המפר, וכי היתה העתקה לכאורה, או לפחות הזדמנות סבירה להעתקה.