זכויות יוצרים באינטרנט

  • זכויות יוצרים באינטרנט
    נורית | 14/12/2008 12:19

    יש לי אתר (בלוג) בעל דומיין שלי, שנמצא באתר גלובל-רפורט. האתר בנוי מביקורות ספרים שכתבתי אני והחברים שלי (כ 1000 ביקורות). גיליתי, שכל דבר שאני מפרסמת, מועבר מיידית (כנראה על ידי RSS) לאתר בשם gobooks.co.il בלי קישור אלי. מתפרסמת לא כל הכתבה, רק תמונה + הפרומו. גיליתי את העניין במקרה. לא ביקשו ממני רשות, ולא הודיעו לי. אינני מעוניינת בך. זהו אתר מתחרה, שבונה את עצמו על ידי תכנים שלי. מה אפשר לעשות? אין באתר שלהם כתובת לפניה, אבל אני יודעת על שם מי רשום הפורטל. תודה נורית

    • זכויות יוצרים באינטרנט
      עו"ד יריב קדם | 14/12/2008 14:20

      עקרונית, בהעתקה של זכויות יוצרים, ניתן להגיש תביעה כספית ולצו מניעה, ואף בקשה לצו מניעה זמנית עד פסק הדין. אולם טרם נקיטה בצעדים אלו, מומלץ לשקול להוציא מכתב התראה. מידע נוסף: זכויות יוצרים באינטרנט

      • תודה לך. כך חשבתי  לת
        נורית | 14/12/2008 14:31