עובד כממציא - המצאת שירות

  • רישום עובד כממציא בהגשת בקשת הפטנט
    אורון | 26/11/2008 12:48

    שלום רב, מספר שאלות בנושא זכויות של עובד שכיר על פיתוחים בגינם הוגשה בקשה לפטנט ע"י מעסיקו: האם בהגשת בקשת פטנט יש חובה של המעסיק לרשום גם את שם העובד שפיתח את ההמצאה כממציא? במידה ורושמים עובד כממציא, איך מונעים מצב שהוא הופך לבעלים של הפטנט מעצם היותו ההמציא? האם יש צורך להחתים אותו על העברת בעלות? תודה, אורון

    • עובד כממציא - המצאת שירות
      עו"ד יריב קדם | 02/12/2008 22:31

      המצאה של עובד שייכת למעסיק. זו ניקראת "המצאת שירות" .כך בהתאם לחוק הפטנטים הישראלי, וכך ברוב, שלא לאמר כל, מדינות העולם. המעסיק נרשם כבעלים ויש לו זכויות קניין מלאות בפטנט שיירשם על ההמצאה. העובד נרשם כממציא, אך ככזה אין לו כל זכות בפטנט, משום שהבעלים הינו המעסיק, מכוח הדין. ההוכחה הפשוטה לרשם הפטנטים במצב דברים זה, הינה בחתימה על טופס העברת זכויות. זהו אקט פורמאלי שניתן להחליפו בהוכחות אחרות. אולם בד"כ לשני הצדדים יש אינטרס לשתף פעולה זה עם זה.