הסכם על המצאה

  • חובת הודעה למעסיק על המצאה
    ל.פ. | 08/11/2008 15:25

    לפני כ- 7 שנים בעת שעסקתי ביבוא ושיווק מוצר מסויים והפכתי לאוטוריטה בתחום כ"כ המצאתי המצאה כלשהי יחד עם שותף אותה העליתי על הכתב אך לא רשמתי פטנט. מספר חודשים לאחר מכן מכרתי את פעילותי לחברה גדולה, במהלך המצגים לצורך חתימה על הסכם המכר הבאתי לידיעתם שאני עוסק בפיתוח ההמצאה ואף קיבלתי את אישורם להמשיך בכך למרות הגבלות שנטלתי על עצמי בתחומים אחרים. מסיבות אישיות הפסקתי את עיסוקי בהמצאה ואף שכחתי ממנה למשך מספר שנים. במהלך 2007 אותה חברה גדולה הציעה לי לעבוד אצלה בתחום הקשור לתחום שבו ההמצאה שלי, ומספר חודשים לאחר מכן אף החתימה אותי על מסמך שבו אני מתחייב להעביר לידיהם כל המצאה או רעיון הקשור או הנובע מתחום עיסוקי אצלם. מספר חודשים לאחר מכן שותפי להמצאה ואני התחלנו לדון בחידוש הפעילות על אותה המצאה ואף רשמנו פטנט שהוגש לאחרונה. להלן השאלות הבאות: 1) האם חלה עלי חובת ההודעה למעסיק על הפטנט שנרשם שהרי הודעה על ההמצאה נמסרה לו בעבר ? 2) האם המועד הקובע להודעה הוא מועד ההמצאה או מועד הגשת הפטנט, 3) האם המסמך שהוחתמתי עליו על ידי המעסיק תופס גם להמצאות עבר ?

    • הסכם על המצאה
      עו"ד יריב קדם | 13/11/2008 23:31

      1. עקרונית אכן יש להודיע, כפוף להסכמים בינכם. יתכן שההודעה בעבר מספקת, אם יש התייחסות לכך בהסכמים. 2. מועד ההמצאה. רק כך חברה תוכל לגבש נוסח של בקשת פטנט, אם היא שלה. 3. זה אמור להיות מוגדר במפורש במסמך. לתשומת לבך הכללית - מסכת ההסכמים צריכה להיות מפורשת כדי להחריג את ההמצאה "שלך", ממצבת הקניין הרוחני של החברה. ספק פועל לרעתך.

      • תודה על התשובה המלומדה. יישר כוח  לת
        ל.פ. | 14/11/2008 10:50