זכויות יוצרים על רעיון

  • זכויות יוצרים על שעשועון סלולארי
    יגאל | 04/10/2008 20:58

    שלום רב, חשבתי על רעיון לאיזשהו שעשועון סלולארי ויש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם ניתן להגן עליו בצורה כלשהי על מנת למנוע את העתקתו? 2. האם הגנה זו תופסת לגבי ישראל בלבד או מדינות נוספות? 3. היכן ניתן לבצע חיפוש על מנת לוודא כי אני אינני מפר זכויות יוצרים של מישהו אחר? (אילו מישהו חשב כבר על רעיון דומה) תודה רבה, יגאל.

    • זכויות יוצרים על רעיון
      עו"ד יריב קדם | 04/10/2008 23:55

      1. כל עוד השעשועון הוא בגדר רעיון, לא ניתן להגן עליו. אם תביא את הרעיון לידי ביטוי, לדוגמא בתסריט, או תוכנה, אזי אותו תסריט, אותה תוכנה, או דרך ביטוי אחרת המוגנת בחוק, יהיו מוגנים בחוק זכויות יוצרים מרגע יצירתם. 2. הגנת זכות היוצרים חובקת עולם (למעט מדינות ספורות) מכוח אמנות בינלאומיות, וזאת באותה עת, בישראל וביתר מדינות העולם. אין דרישות פורמאליות להגנה, כגון רישום, או הודעת זכות יוצרים, אם כי מומלץ לעשות כן, לצרכים ראיתיים. 3. אם הביטוי הוא מקורי ויצירתי שלך, ואינו מועתק מאדם אחר, אין צורך לבצע חיפוש. בהצלחה וגמח"ט.