תקנון מכון כושר

  • שאלה משפטית
    אביב | 25/09/2008 14:29

    שלום, יש לי בעיה משפטית ואני לא יודע איך לפתור אותה. נרשמתי לפני כחצי שנה למכון כושר, וכל העיסקה בוצעה בטלפון, וכל מה שהיה בשיחת טלפון הזאת היא איך שמעת עלינו, כמה הנחה קיבלת ומה המספר כ.אשראי שלך וזהו! עכשיו, אחרי 5 חודשים התקשרתי למכון כושר על מנת לבטל את המנוי שלי בגלל שפותחים מכון חדש ליד הבית שלי ואני מעוניין לעבור לשם. התקשרתי לבטל ואמרו לי שאני לא יכול בגלל שחתמתי על החוזה ובחוזה זה מודגש באותיות גדולות שאי אפשר לבטל את המנוי. עכשיו לא חתמתי על שום חוזה, והם עוד טוענים שאני חתום על זה ועל הוראות קבע (שבכלל בחיים שלי לא עשיתי הוראת קבע לשום דבר). הם אמרו לי שהם ילכו לבדוק את העניין ואחרי 3 ימים עדיין לא חזרו אלי ואני עדיין מנסה לרדוף אחריהם ושם תשובה מקצועית אני לא מקבל. 2 שאלות: יש לי אפשרות לתבועה אותם על זיוף חתימתי בחוזה? שאלה שניה החוזה אינו קביל בגלל שאני לא חתמתי עליו ולא עיינתי בתקנון? אז זה אומר שאני רשאי להפסיק את המנוי שלי בגלל שלא ידעתי ולא אמרו לי שאי אפשר להפסיק את המנוי

    • תקנון מכון כושר
      עו"ד יריב קדם | 27/09/2008 20:16

      זו אינה שאלה לפורום קניין רוחני, אך כדי שלא תצא וחצי תאוותך בידך, אשיב זו הפעם. ראשית, חוזה אינו חייב להיות בכתב. הוא יכול להיות גם בע"פ ואף בהתנהגות, אם כי חוזה בכתב קל יותר להוכיח. אם העיסקה בוצעה טלפונית, ולא הודיעו לך בדרך כלשהי על ההתחייבות השנתית, ככל שקיימת, או על תנאים גורפים אחרים, הם לא תופסים לגביך. זאת ועוד, תנאי מקפח בחוזה אחיד (שמופנה לכולם ללא יכולת לנהל מו"מ לגבי תנאיו), בטל. כדי להכריז על בטלות תנאי כזה יש לפנות לבית משפט, אולם זו טענה טובה למו"מ, ואולי בהמשך בעימות המשפטי, אם יתעורר. אם זייפו את חתימתך, יש לזה משמעות בשני מישורים: במישור האזרחי, החתימה לא תקפה ואין בה להעיד על גמירת דעתך לתקנון. זה לא אומר שהתקנון בהכרח לא תקף לגביך, שכן הסכמה יכולה להיות גם בע"פ ובהתנהגות, אך בכפוף לאמור לעיל לגבי חוזה אחיד. במישור הפלילי, זוהי עבירה.