הפי"ל + אקו"ם

  • הפי"ל-הפדרציה למוסיקה ישראלית וים תיכונית בע"מ
    משה | 20/08/2008 09:03

    שלום, אני מפעיל עסק וקיבלתי דרישה מ"הפדרציה למוסיקה ישראלית וים תיכונית בע"מ (הפי"ל) בדבר חובתי להסדיר רישוי להשמעה פומבית של יצירות מוקלטות מאת הפי"ל. מי הם בכלל?? חיפשתי אותם באינטרנט ואכן יש להם אתר, אבל מעולם לא שמעתי עליהם! (שמעתי רק על אמ"י..). מה היחס בניהם לבין אמ"י? אין לי בעיה לשלם להם זכויות יוצרים, אבל אני לא רוצה שמחר יבואו לי אמ"י ומחרתיים עוד אגודה/פדרציה אחרת שתדרוש כסף. האם ע"פ חוק אני מחוייב לשלם להם? אשמח לתשובה דחופה.. תודה רבה

    • הפי"ל + אקו"ם
      עו"ד יריב קדם | 23/08/2008 03:06

      זכויות יוצרים במוזיקה שמושמעת מדיסק הן רבדים-רבדים, וכוללות את הזכויות לגבי המילים, הלחן, וכו' (אלו זכויות של היוצרים עצמם) מחד, והזכויות לגבי הטבעת הגרסה המוזיקלית על גבי "תקליט"/דיסק מאידך (אלו זכויות של חברות התקליטים). אקו"ם מייצגת את האמנים עצמם לשם גביית תמלוגים עבורם. הפי"ל מייצגת את חברות התקליטים. בהשמעה פומבית יש להגיע להסדר נפרד עם כל אחת מהן. אמ"י הינו איגוד המייצג אומנים באופן כללי.