זכויות יוצרים - זכויות צילום

  • זכויות יוצר?
    אור | 23/07/2008 19:29

    עו"ד יריב קדם שלום, האם עשיית שימוש בצילום של פריט מסוים, לצורך יצירת אומנות (למשל פיסלון) גובלת בהפרת זכויות היוצר (של הצלם שצילם את הפריט המסויים)? בהתחשב בעובדה, כי התוצר המוגמר שונה מהצילום המקורי של הפריט, ובנוסף נוספו ליצירה פריטים אחרים שלא הופיעו בצילום המקורי, האם יש מקום לתביעה על זכויות יוצר? תודה מראש אור

    • זכויות יוצרים - זכויות צילום
      עו"ד יריב קדם | 10/08/2008 14:00

      שימוש בצילום, ללא רשות, לרבות של פסלון, מפרה את זכות היוצרים של הצלם. אם ייעשה שימוש בתמונה, במסגרת קולאז' למשל, זה עלול להיות הפרה של הזכות המוסרית של הצלם, להימנע מסילוף יצירתו. *למידע נוסף:זכויות יוצרים