הגנה על רעיון עסקי

  • שאלה לעו"ד יריב קדם
    אלי רביבו | 16/07/2008 20:04

    ישנה אצלי בעיה ליפני שנה ב-5/07 שלחתי אימייל ליזמים בחברת ישראכרט לאחר שיחה אתם על הגיית הרעיון שלי להצוות מכשירי סליכה באולמות אירועים הם לא חזרו אליי מאז והנה לאחר שנה ישנה מודעה בממון של מעריב על חדש שישראכרט ולאומי כרד הולכים להציב מכשירי סליכה באולמות אירועים ובדיוק לפי הרעיון שלי פרט בפרט למזלי את האי מייל שמרתי אצלי האם יש איזשהוא חוק שיכול להגן עליי ואני יכול לידרוש את המגיע לי מהחברות

    • הגנה על רעיון עסקי
      עו"ד יריב קדם | 16/07/2008 23:03

      לא ניתן להגן על רעיון עסקי בלבד, שאין מאחוריו קניין רוחני (כגון אם היה מדובר במתקן סליקה חדשני בר פטנט), וגם אז רק בכפוף להסכם סודיות מתאים.