סלוגן - זכויות יוצרים או סימן מסחר?!

  • העתקת סלוגן פרסומי
    עופר | 04/07/2008 10:38

    הנני מנהל השיווק של רשת חנויות בגדי ילדים מקומית בשם "אפרסק" לפני מספר חודשים יצאנו בקמפיין פרסומי בעיתונות שבמרכזו הטבענו את הסלוגן החדש שלנו, שהומצא על ידנו - "אפרסק. חליפה אחת שווה אלף מילים". הבוקר גיליתי באחד מהעיתונים המקומיים מודעת פרסומת של אחד המתחרים שלנו (מאותה עיר) שהכילה גם היא את אותו הסלוגן בדיוק ("חליפה אחת שווה אלף מילים"). האם הדבר חוקי משפטית? האם הסלוגן שלי דינו להפוך לנחלת הכלל? האם יש משהו שאני יכול לעשות בנידון? תודה רבה עופר

    • סלוגן - זכויות יוצרים או סימן מסחר?!
      עו"ד יריב קדם | 07/07/2008 16:32

      1. סלוגן יכול שיהיה מוגן בזכות יוצרים או כסימן מסחר. ההעדפה העקרונית היא לדיני זכויות יוצרים, אך בשימוש ניכר, לאורך זמן, יכול סלוגן לרכוש אופי מבחין, הכרה והוקרה, ולשמש כסימן מסחר בפועל. הדבר טעון הוכחה. 2. אם דיני זכויות היוצרים חולשים על הסלוגן שציינת, אין להעתיקו. יש להוכיח שהיתה העתקה, קרי מודעות, או לפחות התקיימו תנאים מתאימים לאפשר הזדמנות למודעות כזו. 3. אם דיני סימני המסחר חולשים על הסלוגן, אזי רק אם נעשה בו שימוש מסיבי, ולאורך זמן רב, הוא יזכה להגנה. במקרה כזה אין צורך להוכיח העתקה בפועל, אלא רק כי הסלוגן של המתחרה דומה באופן מטעה (וזה, כפי נראה, המצב). 4. לסיכום, התרופה תמונה ביכולת ההוכחה שלך: העתקה מחד (לצורך הגנת זכות יוצרים), או שימוש מאסיבי ולאורך זמן מאידך (לצורך הגנה כסימן מסחר).