הגנת זכות יוצרים - שם בדוי

  • זכויות יוצרים על ספר בעילום שם המחבר או המפורסם תחת כינוי
    רונית | 21/04/2008 00:35

    כיצד ניתן להגן על זכויות היוצרים של ספר הנכתב בעילום שם המחבר או תחת כינוי ? כיצד ניתן להגן על זכויות יוצרים של ספר כזה בפני העלאתו באינטרנט ?

    • הגנת זכות יוצרים - שם בדוי
      עו"ד יריב קדם | 30/04/2008 23:03

      אם את מחזיקה בידיך את העותק המקורי, אין זה משנה מה הוא שם הסופר שנבחר. להוכחת המקוריות ישנן מספר דרכים כגון משלוח דואר רשום לעצמך מבלי לפתוח את המעטפה, הפקדה אצל עו"ד, או רשם זכויות היוצרים בארה"ב. אם הספר עלה לאינטרנט ללא הסכמה, ניתן להוציא מכתב התראה, ואף להגיש תביעה נגד המפר.