מיצוי זכויות

  • נעלי ספורט /בגדי ספורט מותגים
    פיני | 10/12/2007 20:42

    אני מעוניין לדעת , איך אני יכול להגן על עצמי אם אני מוכר באמצעות הנאט מותגים שרכשתי כדין ,ב סין ואו איטליה ואו בארץ ואותם המוצרים אני מוכר אותם במחיר מוזל של כ39% מערכם בקניונים !!!! כמו "טימברלנד" איך אני יכול ? מה ההגנה המשפטית אם קיימת כאזאת ?

    • מיצוי זכויות
      עו"ד יריב קדם | 17/12/2007 11:59

      כאשר בעל הזכויות במותג כגון "טימברלנד" או מותג אחר מכר מוצר שלו, הוא מיצה את זכויותיו בו. הקונה יכול למכור את המוצר המקורי באופן חופשי. עקרון "מיצוי הזכויות" מונע ממנו לפעול כנגד הקונה, אף אם אותו קונה ממש מתחרה בו. סוגיה זו עולה לא פעם ביבוא מקביל של מוצרים מקוריים, תוך ניצול פערי מחירים של אותו המוצר במדינות שונות. לדוגמא, אם אדם שייבא לישראל מותג שרכש בסין ומוכר אותו בישראל במחיר זול יותר מאשר הוא נמכר ע"י המפיץ הבלעדי, המפיץ הבלעדי או בעל המותג המקורי לא יוכלו למנוע זאת ממנו. כמובן שהאמור לעיל חל על מוצרים מקוריים בלבד.